Published On: lun, iul. 29th, 2019

Ziua tanchistului, sărbătorită la Târgovişte

nichiduta.ro

Secretarul judeţului Dâmboviţa, Ivan Vasile Ivanoff, a participat la manifestările desfăşurate la Batalionul 114 Tancuri „Petru Cercel”, cu ocazia Zilei Tanchistului. În deschiderea evenimentului a avut loc o slujbă religioasă, oficiată de reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Târgoviştei, urmată de alocuţiuni din partea invitaţilor şi acordarea de diplome şi plachete aniversare.La eveniment au mai fost prezenţi: reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Ministerului de Afaceri Interne, ai Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Dâmboviţa, cadre militare, numeroşi cetăţeni. Cu acest prilej, secretarul judeţului Dâmboviţa, Ivan Vasile Ivanoff, a dat citire mesajului preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea:”Marcăm, în această zi, 100 de ani de la înfiinţarea armei tancuri, o componentă esenţială a forţelor militare ale României. Ziua Tanchiştilor reprezintă o tradiţie începută la 1 August 1919 când a fost constituit primul batalion de tancuri sau care de luptă din Armata Română, prin ordinul regelui Ferdinand I. Acesta a fost înfiinţat la garnizoana militară din Mihai Bravu, iar la 15 ianuarie 1920 s-a dispus dislocarea la Târgovişte, unde la 1 ianuarie 1921, a luat fiinţă Regimentul de Care de Luptă. Arma tancuri şi-a dovedit rapid utilitatea şi a contribuit, hotărâtor, la succesul repurtat în luptă de trupele române. Prin mobilitate, putere de izbire şi eficienta protecţie a echipajelor, tancurile au justificat întrebuinţarea lor preponderentă în acţiunile ofensive. România a fost printre primele ţări din Europa şi chiar din lume care şi-a înzestrat armata cu acest tip de armament.
În acest organism fundamental al statului – întreaga structură a armatei a avut un rol esenţial în purtarea luptelor pentru libertatea şi neatârnarea neamului românesc. Mare parte dintre unităţile care compun actuala structură operaţională a armei tancuri are capacitatea de a efectua operaţiuni militare în afara teritoriului naţional, împreună cu forţele militare internaţionale.
Unităţile de blindate reprezintă o componentă importantă a forţelor terestre, găsindu-şi loc în toate acţiunile de luptă, fie că acestea au caracter de prevenire, de securitate sau de apărare, aşa cum rezultă din experienţa acumulată din teatrele de operaţii.
Sărbătoarea de astăzi vă este dedicată dumneavoastră, celor care slujiţi cu cinste şi onoare tradiţiile şi crezul armei tancuri din România. A fi tanchist înseamnă pregătire continuă, eforturi şi responsabilitate, factor de echilibru pentru societatea românească şi un veritabil ambasador al României în lume.
Adresez cele mai calde felicitări şi urări de succes şi sănătate tuturor tanchiştilor care activează în structurile Ministerului Apărării Naţionale, dar şi mulţumiri şi respect pentru devotamentul şi onoarea cu care îşi îndeplinesc nobila misiune de apărare a patriei!”

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro