Zeci de intervenţii ale pompierilor dâmboviţeni

În ultima săptămână, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 24 evenimente: patru incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, etc.), un incendiu de vegetaţie, şase acţiuni pentru asigurare zonă, cinci acţiuni pentru asistenţă persoane, două acţiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile populaţiei şi şase acţiuni la alte situaţii de urgenţă (trei deblocări de uşă, două salvări de animale şi o înlăturare copac căzut pe carosabil). Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 269 cazuri medicale.
Subunităţile de intervenţie au desfăşurat şapte exerciţii pentru antrenamentul personalului de intervenţie şi 10 acţiuni de recunoaştere în teren (pentru identificarea şi evaluarea căilor de acces şi intervenţie).
Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din judeţ. Pe timpul controalelor au fost desfăşurate şi activităţi de instruire şi informare preventivă. De asemenea, a fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APROAPE 700 DE PERSOANE, CĂUTATE LA NIVEL INTERNAŢIONAL, GĂSITE PRIN COOPERARE SCHENGEN

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 692 de persoane, 52 de autovehicule şi 33 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. În perioada 25 ianuarie -1 februarie 2019, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 378 […]