VIDEO. Poarta şi zona de acces a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în plin proces de reabilitare

0 0

spitalSe vor moderniza poarta şi zona de acces a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Începând cu data de 05.09.2013, calea de acces principală în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se va bloca pentru demararea lucrărilor de reamenajare a porţii. Intrarea şi ieşirea în incinta spitalului se va realiza pe poarta din spatele Secţiei Reumatologie, accesul făcându-se din sensul de mers dinspre Direcţia de Sănătate Publică către spital. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, va merge azi, 05.09.2013, într-o vizită de lucru pe şantierul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Obiectivul vizitei este acela de a verifica ritmul în care se lucrează la proiectul european „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, dar şi la celelalte proiecte în curs de derulare. Stadiul lucrărilor este doar satisfăcător. Proiectul avea termen iniţial luna mai. Ştiţi că a fost apoi prelungit pentru 15 august. Evident că nu au putut fi terminate lucrările pe 15 august. Solicitarea constructorului de a prelungi termenul a fost acceptată de autorităţile judeţene, însă cu condiţia ca, la data de 29 noiembrie, să se finalizeze acest proiect. De pe şantierul de lucrări din cadrul proiectului european, preşedintele CJ Dâmboviţa va merge şi la clădirea Secţiei Dermatologie, obiectiv care a intrat într-un proces de reabilitare/amenajare din fondurile Consiliului Judeţean. Investiţia se ridică la aproximativ 800.000 lei. Iniţial, s-a dorit a fi o lucrare de reparaţii mai simplă, mai uşoară. În momentul când s-au făcut decopertările, s-a constatat că respectiva clădire necesită lucrări de subzidire şi de consolidare consistente. Şi atunci s-a făcut un proiect nou. După proiect, lucrarea trebuie să dureze cinci luni de zile – partea de consolidare. Însă autorităţile judeţene speră ca până la sfârşitul anului, să fie finalizată lucrarea în integralitatea ei. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a ţinut să precizeze că deja s-au adjudecat lucrările şi pentru obiectivul „Refuncţionalizare UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, care are o valoare de 895.933 lei şi are ca termen de execuţie două luni de zile.
Eficientizarea Sanatoriului Moroeni
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este nemulţumit de starea deplorabilă în care se găseşte astăzi Sanatoriu Moroeni. Drept urmare acest lucru l-a făcut pe preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa să dispună măsuri urgente de igienizare şi de reparare a încăperilor unităţii spitaliceşti. Astăzi, Sanatoriul Moroeni a ajuns să trateze doar 70-80 de pacienţi şi asta nu pentru că ar fi scăzut într-atât numărul bolnavilor de plămâni, ci din cauza condiţiilor mizerabile pe care unitatea spitalicească le oferă pacienţilor. sanatoriul-moroeniPreşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a decis că a venit momentul să investească în igienizarea saloanelor unde sunt cazaţi bolnavii, să schimbe tâmplăria şi pardoseala, dar şi să modernizeze camerele destinate medicilor şi asistenţilor medicali, sala de mese şi să amenajeze un spaţiu de recreere pentru bolnavi şi nu numai. Toate aceste lucrări se vor face din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi cu forţa de muncă a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Valoarea acestor lucrări de reabilitare se ridică undeva la 5,5 miliarde lei vechi, iar în acest an deja se alocă suma de 2,5 miliarde lei vechi. Adrian Ţuţuianu s-a gândit şi la un proiect pe termen lung pentru Sanatoriul Moroeni, dar mai întâi să-l vedem pe acesta dus la bun sfârşit.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TREASURE HUNT - UN PROIECT INEDIT CARE PROMOVEAZĂ TÂRGOVIŞTEA TURISTICĂ

Una dintre noutăţile cu care administraţia locală a municipiului Târgovişte vine în faţa târgoviştenilor cu prilejul Zilelor Cetăţii este „Treasure Hunt”, un proiect special, ce are drept scop principal promovarea vechii capitale a Ţării Româneşti din punct de vedere turistic. 32 de tineri târgovişteni vor pleca, sâmbătă dimineaţă, în căutare […]