TRANSPORTUL DE PERSOANE, VERIFICAT DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii din toate judeţele au făcut verificări pentru a depista şoferii care efectuează transport ilegal de persoane. Aproape 50 de maşini au fost imobilizate, în urma controalelor. Pe parcursul a două zile, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţiştii rutieri şi de investigare a criminalităţii economice au acţionat pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane. Astfel, în cele 2 zile, au fost controlate aproape 5.000 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3.342 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 152 pentru nere-spectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 36 pentru lipsa documentelor de transport, 20 pentru nere-spectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, iar alte 42 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Totodată, au mai fost aplicate 6 amenzi pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, 39 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 72 pentru depăşire neregulamentară, 31 pentru neacordare prioritate vehicule şi 68 pentru lipsa
I.T.P. în acelaşi timp, au fost reţinute 337 de permise de conducere şi 237 de certificate de înmatriculare, iar, în cazul a 49 de autovehicule, a fost dispusă imobilizarea, ca urmare a constatării faptului că erau utilizate pentru efectuarea transportului ilegal de persoane.
Au fost constatate şi 55 de infracţiuni, 39 fiind la regimul rutier, pentru care au fost întocmite dosare penale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Criminalul de la Cojasca care şi-a ucis nepoata în vârstă de 6 ani, reţinut pentru 30 de zile

Instanţa a decis ca bărbatul 25 de ani, din Cojasca, acuzat că şi-a ucis nepoata în vârstă de 6 ani, să fie reţinut pentru 30 de zile. Autorul crimei a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dâmboviţa. Bărbatul de 25 de ani, care şi-ar fi înjunghiat mortal […]