SISTEMELE DE SECURITATE, VERIFICATE DE POLIŢIŞTI

Aproape 400 de sancţiuni au fost aplicate de poliţişti, în urma acţiunilor desfăşurate, în ultima săptămână, în domeniul verificării sistemelor de securitate.
Sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii structurilor teritoriale de ordine publică au efectuat, la nivel naţional, 436 de acţiuni în domeniul verificării sistemelor de securitate.
Activităţile au vizat 2.629 de obiective care operează cu valori, respectiv unităţi şi instituţii de interes public, unităţi bancare, instituţii de creditare din categoria organizaţiilor cooperatiste şi I.F.N., societăţi care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet şi unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii, unităţi poştale, staţii de comercializare a carburanţilor, spaţii comerciale, săli de jocuri de noroc, prestatori de servicii de pază şi în sisteme tehnice, dar şi alte categorii de unităţi. În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 391 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 281.775 lei. De asemenea, au constatat 5 infracţiuni, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 15 persoane.
Poliţiştii vor continua şi în perioada următoare acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Centrele de asistenţă medico-socială din oraşele cu peste 5.000 de locuitori vor putea fi preluate administrativ şi financiar de către consiliile judeţene

Unităţile de asistenţă medico-socială înfiinţate prin hotărâri ale consiliilor locale din oraşe care au mai mult de 5.000 de locuitori vor putea trece în responsabilitatea administrativă şi financiară a consiliilor judeţene, în condiţiile în care consiliile locale şi consiliile judeţene hotărăsc de comun acord acest lucru. Guvernul a adoptat, în […]