Siguranţa dâmboviţenilor, în vizorul jandarmilor

Jandarmii dâmboviţeni au desfăşurat zilnic acţiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemic actual, precum şi misiuni de asigurare a ordinii publice în perioada Sărbătorilor Pascale.
În perioada 26 aprilie – 3 mai a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de poliţiştii dâmboviţeni au fost desfăşurate, atât acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, centre comerciale, zone de picnic şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, cât şi misiuni pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor la manifestările religioase ocazionate de Sărbătorile Pascale. Au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 32 de avertismente şi 10 amenzi în valoare de 4.150 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în special nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.
Acţiunile de informare şi prevenire vor continua şi în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenţionale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să respectaţi măsurile de protecţie sanitară instituite în context pandemic.
Totodată, le mulţumim tuturor participanţilor la manifestările religioase pentru că au înţeles să respecte toate măsurile de protecţie, ce au fost adoptate pentru a proteja sănătatea lor şi a celor din jur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice din Dâmboviţa

Poliţiştii de la rutieră au acţionat pe raza întregului judeţ pentru prevenirea şi combaterea cauzelor accidentelor de circulaţie şi creşterea gradului de siguranţă în trafic.Astfel, în cadrul acţiunilor, poliţiştii au surprins trei bărbaţi pe raza localităţilor Viforâta şi Vişina, în timp ce conduceau autovehicule, deşi se aflau sub influenţa băuturilor […]