Sesiune de discuţii online organizată de Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu

În baza relaţiilor de cooperare instituţiom-nală, în colaborare cu Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi pentru reducerea numărului de obiective care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, personal de specialitate din cadrul Inspecţiei de prevenire, participă astăzi, la sediul ISJ Dâm-boviţa, la o sesiune de discuţii online, organizată în sprijinul factorilor responsabili, pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu în cazul unităţilor şcolare care funcţionează fără acest act administrativ.
Vor fi dezbătute procedurile administrative necesare în derularea unor proiecte, privind obţinerea avizului şi a autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru lucrări care vizează îmbunătăţirea unor cerinţe de calitate a construcţiilor, dar şi paşii de urmat în procedura de autorizare a unităţilor de învăţământ care necesită autorizaţie de securitate la incendiu şi nu au obţinut acest document.
În evidenţele inspectoratului sunt 499 de unităţi de învăţământ. Dintre acestea, până la această dată, 88 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 85 nu au autorizaţie de securitate la incendiu, iar 326 nu necesită autorizaţie de securitate la incendiu (clădiri vechi care nu au avut aduse modificări constructive sau clădiri care nu se încadrează în prevederile HG nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu)
Documentul eliberat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă atestă faptul că, la proiectarea şi edificarea contrucţiei, s-au respectat prevederile tehnice obligatorii, având în vedere destinaţia spaţiilor. Procedura şi etapele în vederea obţinerii autorizaţiilor de securitate la incendiu urmăresc stabilirea riscurilor în cazul unui eventual incendiu, pentru o clădire sau un anumit spaţiu, respectiv sarcina termică, gradul de pericol şi eventualele consecinţe şi împrejurări care au capacitatea de a declanşa, respectiv favoriza producerea unui asemenea eveniment.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Atenţie ! Motocicliştii există în trafic

Poliţiştii desfăşoară acţiuni în trafic pentru conştientizarea şoferilor că pe stradă circulă şi motociclişti, cărora trebuie să le acorde mai multă atenţie, dar şi pentru informarea motocicliştilor pentru adoptarea unei conduite rutiere preventive.RECOMANDĂRI PENTRU MOTOCICLIŞTIPăstraţi contactul vizual – nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încearcaţi întotdeauna să aveţi contact vizual […]