Pompierii dâmboviţeni, la ceas aniversar

0 0

mirel-pietreanuZiua de 13 septembrie a rămas în conştiinţa neamului românesc ca o pagină importantă de curaj şi sacrificiu.
Acum 168 de ani, în bătălia din Dealu Spirii, bravii ostaşi pompieri din Bucureşti conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, s-au opus trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară de la 1848 într-o luptă dusă până la sacrificiu. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa a organizat o serie de evenimente cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România. Prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie a primit raportul, a urmat serviciul religios şi alocuţiuni ale inspectorului şef şi ale oficialităţilor, vicepreşedintele CJ, Alexandru Oprea şi viceprimarul Carmen Holban.
„Curajul şi spiritul de sacrificiu al pompierilor au continuat peste timp, ele fiind reînsufleţite în principalele momente ale istoriei naţionale: la 1877, în bateriile de artilerie de la Giurgiu şi Calafat care au dat semnalul începerii Războiului de Independenţă, cât şi pe fronturile celor două conflagraţii mondiale, luptând cu arma în mână sau intervenind pentru stingerea incendiilor provocate de confruntările armate.
Ducând mai departe aceste tradiţii, suntem în prezent o instituţie care a dezvoltat un mecanism complex de reacţie la urgenţe civile, cu misiunea de a ne pregăti cu rigurozitate pentru a proteja şi salva viaţa cetăţenilor. Buna gestionare a misiunilor din sfera situaţiilor de urgenţă presupune oameni cu calităţi deosebite: loialitate, fermitate, devotament şi spirit de sacrificiu. Îmi exprim convingerea că personalul instituţiei pe care o reprezint şi conduc a dovedit de nenumărate ori că posedă aceste calităţi, prin profesionalismul şi seriozitatea de care dau dovadă în exercitarea misiunilor şi atribuţiilor de serviciu, fiind permanent, 24 de ore din 24, în slujba cetăţeanului şi a comunităţii.
Cu acest prilej aniversar aduc mulţumiri Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean Dâmboviţa, structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din judeţ, serviciilor descentralizate şi deconcentrate cu atribuţii specifice privind siguranţa cetăţeanului, consiliilor locale şi primăriilor judeţului Dâmboviţa, Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa şi O.N.G.-urilor pentru sprijinul acordat şi implicarea în îndeplinirea în bune condiţii a misiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă apărute la nivelul judeţului.
Aduc, de asemenea, mulţumiri reprezentanţilor din mass-media pentru sprijinul acordat în popularizarea măsurilor de prevenire şi comportare a populaţiei în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, pentru buna colaborare în efortul comun de formare a unui comportament preventiv al cetăţenilor, precum şi pentru modul obiectiv de realizare a transmisiunilor şi relatărilor de la locul evenimentelor.
Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, vă transmit vouă, stimaţi colegi, precum şi pompierilor din serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă cele mai calde felicitări, multă sănătate, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilei şi generoasei noastre meniri”, a declarat col. Mirel Pietreanu, comandant ISU Dâmboviţa.
Au fost premiate serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă şi cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor”. Din program nu au lipsit expoziţia cu tehnică de intervenţie şi exerciţii demonstrative.
În toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa (Detaşamentul Târgovişte, Garda Voineşti, Detaşamentul Pucioasa, Garda Fieni, Detaşamentul Moreni, Garda Corneşti, Detaşamentul Titu, Garda Răcari, Garda Potlogi, Detaşamentul Găeşti, Garda Vişina), s-a organizat „ZIUA PORŢILOR DESCHISE”, prilej cu care, cetăţenii dâmboviţeni au vizitat aceste subunităţi de intervenţie.
Cu ocazia Zilei Informării Preventive, marţi – 13 septembrie 2016, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa a organizat următoarele activităţi:
– puncte de informare preventivă
– la sediul inspectoratului şi în zone cu afluenţă mare de persoane din Mun. Târgovişte, unde vor fi distribuite cetăţenilor materiale informative din Campaniile naţionale aflate în derulare: „Nu temur la cutremur” şi „RISC”;
– concurs radiotelefonic organizat cu sprijinul unui post de radio local, unde participanţii vor putea câştiga unul din cele 4 (patru) detectoare de gaz şi fum oferite ca premii.
Aceste activităţi vin în întâmpinarea dorinţei noastre şi a cetăţenilor de a ne cunoaşte mai bine, de familiarizare a acestora cu mediul în care ne desfăşurăm activitatea şi cu situaţiile în care suntem solicitaţi pentru protejarea comunităţii, pentru apărarea şi salvarea vieţii, bunurilor materiale şi mediului înconjurător.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"PACT - Parteneriat Activ pentru Comunitate marginalizată Teritorial" în comuna Cojasca

Consilierii judeţenii au votat modificarea şi completarea Hotărârii 209/14.07.2016 privind aprobarea participării unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Dâmboviţa, prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa în calitate de solicitant în proiectul „PACT -Parteneriat Activ pentru Comunitate marginalizată Teritorial” în comuna Cojasca, judeţul Dâmboviţa şi a bugetului aferent. Prin Hotărârea nr. 209/ 14.07.2016 a fost aprobată […]