Poliţiştii din Dâmboviţa, alături de elevi, la începutul noului an şcolar

Poliţiştii din Dâmboviţa, îndeosebi structurile de poliţie rutieră şi ordine publică, sunt în teren, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara şi au ca misiune siguranţa preşcolarilor, elevilor, cadrelor didactice şi nu în ultimul rând a părinţilor care participă la festivităţile de deschidere a noului an şcolar.
Astfel, încă de la debutul anului şcolar, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Zilnic, poliţiştii vor fi în zona şcolilor, la orele la care elevii vin şi pleacă de la cursuri, fiind supravegheate traseele lor de deplasare. Poliţiştii rutieri aflaţi în serviciu pe arterele de circulaţie intens tranzitate şi din apropierea unităţilor de învăţământ asigură fluenţa traficului.
În perioada următoare, structura de prevenire, poliţiştii rutieri şi cei de la ordine publică vor continua sesiunile de informare în unităţile de învăţământ şi vor intensifica acţiunile pentru prevenirea absenteismului şcolar.
Vă informăm că, în anul şcolar 2018-2019, infracţionalitatea comisă în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Dâmboviţa a înregistrat o scădere cu 20 de fapte comparativ cu anul precedent. Din totalul celor 61 de infracţiuni, 36 au fost în şcoli generale, 23 în licee şi 2 în zona unităţilor de învăţământ. Cele mai multe fapte penale, 38, au fost comise în mediul urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Mii de amenzi aplicate de poliţiştii dâmboviţeni

În urma unor acţiuni organizate de poliţiştii rutieri, în colaborare cu efective de la ordine publică, au fost constatate 7 infracţiuni şi aplicate 1.070 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.031 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii au reţinut 70 de permise de […]