Poliţiştii dâmboviţeni, cu ochii pe hoţi şi tâlhari, în preajma sărbătorilor de iarnă

Date:

Întrucât sărbătorile de iarnă sunt aproape şi majoritatea cetăţenilor merg la cumpărături, poliţiştii au intensificat activităţile specifice în zonele aglomerate din judeţul Dâmboviţa, în scopul prevenirii victimizării populaţiei în cazul infracţiunilor de furt şi tâlhărie. Pe parcursul acestor zile, supermarke-turile, mall-urile, târgurile şi pieţele devin tot mai aglomerate. În graba cumpărăturilor, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să adopte un comportament preventiv:
– Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume importante de bani, în numerar.
– Utilizarea cardului pentru plata cumpărăturilor este posibilă în majoritatea magazinelor şi reduce riscul de a rămâne fără bani, în cazul pierderii sau sustragerii portofelului.
– Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi! Dacă vă aflaţi într-o zonă aglomerată, protejaţi-vă geanta!
– Folosirea telefonului/tabletei sau a altor gadgeturi vă pot distrage pe dumneavoastră, dar pot atrage şi atenţia hoţilor.
– Nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă, haine) în căruciorul pentru cumpărături!
– Când sunteţi însoţiţi de copii, expli-caţi-le că, în cazul în care se pierd, trebuie să apeleze la personalul de securitate al magazinului.
– Dacă observaţi lipsa copilului, anunţaţi imediat agentul de pază sau personalul magazinului.
– De asemenea, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie ori sunaţi la numărul de urgenţă 112!
– Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de”chilipiruri” întrucât există riscul ca produsele să fie contrafăcute.
– În mediul online, comercianţii fac reduceri la produsele vândute, iar mulţi dintre dumneavoastră veţi plăti online ceea ce cumpăraţi. Vă recomandăm să verificaţi dacă site-ul de pe care faceţi tranzacţia este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc.) şi să analizaţi opiniile altor cumpărători, condiţiile de livrare şi de garanţie.
– Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informaţii personale, precum numerele de cont şi de card ori codurile folosite. Este indicat să nu se deschidă emailuri de tip SPAM şi să se instaleze un program anti-phishing.
– De asemenea, ar trebui să verificaţi de fiecare dată lista tranzacţiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.
– Totodată, se recomandă folosirea unui serviciu de curier cu plata ram-burs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că plătiţi pentru ce aţi comandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Stop traficului de persoane! 

Exploatarea sexuală este cea mai întâlnită formă a traficului...

Este  o atenționare meteorologică de COD GALBEN ce vizează intensificări ale vântului

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul...

S-a adoptat un nou Cod Silvic

Noua legislație reglementează lupta digitalizată cu tăierile ilegale de...