Poliţia, cu ochii pe centura de siguranţă

0 0

Pe parcursul a şase zile sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, poliţiştii rutieri din Dâmboviţa acţionează zilnic pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto şi a pasagerilor din vehiculelor care nu poartă centura de siguranţă şi sistemele de retenţie omologate. Acţiunile vizează şi sancţionarea promptă a şoferilor care utilizează telefonul mobil fără a avea activ dispozitivul ” handsfree”. Astfel, în prima zi de acţiune, poliţiştii au aplicat 289 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 189 pentru neutilizarea centurii şi a dispozitivelor de retenţie omologate şi 16 pentru folosirea neregulamentară a mobilului de către conducătorii auto. Activităţile s-au înscris în calendarul Campaniei preventive „SEATBELT”, desfăşurate pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).
Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, în condiţiile prevăzute în regulament. Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă. Toţi participanţii la trafic trebuie să ştie că legislaţia în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, atât în localităţi cât şi în afara acestora, pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive. Acestea trebuie folosite chiar şi pe distanţe scurte, în traficul local. De asemenea, centurile nu sunt proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă. Pentru a fi eficientă, centura de siguranţă trebuie utilizată corect, reglând înălţimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului şi nu peste gât, ajustând-o astfel încât să stea bine întinsă (lipită de bust şi bazin), fără a fi răsucită sau trecută peste obiecte solide ori casabile purtate în buzunare (ochelari, pixuri etc.).

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Spitalul Orăşenesc Pucioasa va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie cu finanţare prin PNDL

Consiliul Local Pucioasa s-a reunit în şedinţă extraordinară. Ordinea de zi a avut iniţial 12 puncte însă a mai fost suplimentată cu încă trei proiecte de hotărâre, destul de importante. Cei 14 consilieri prezenţi, din totalul de 18, au aprobot proiecte ce vizeză investiţii majore pentru oraşul Pucioasa atât în […]