PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU TUTUN

0 0

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au efectuat 32 de percheziţii, în 15 judeţe (Prahova, Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Ialomiţa, Alba, Arad, Neamţ, Maramureş, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj şi Bihor) şi în Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi comercializat sau deţinut în mod ilicit tutun de fumat. 9 mandate de aducere au fost puse în executare.
Din cercetări a reieşit că, începând cu luna februarie 2021, până în prezent, mai multe persoane, domiciliate în judeţele Prahova, Ilfov şi Bucureşti, ar fi desfăşurat activităţi de prelucrare şi comercializare în mod ilicit a tutunului de fumat, prin intermediul anunţurilor postate pe reţelele de socializare.
Persoanele bănuite, în perioada menţionată, ar fi efectuat, zilnic, diverse tranzacţii de preluare sau comercializare a tutunului de fumat.
Acţiunea s-a desfăşurat cu participarea a peste 100 de poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie Prahova, Ilfov, Argeş, Ialomiţa, Alba, Arad, Neamţ, Maramureş, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj şi Bihor.
La activitate, au participat şi poliţişti ai serviciilor pentru acţiuni speciale din Prahova şi Ialomiţa. In urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mijloace materiale de probă, respectiv: înscrisuri, echipamente electronice şi telefoane mobile, precum şi 18,2 kg. de tutun mărunţit.
Prejudiciul estimat produs bugetului general consolidat prin faptele ce fac obiectul cauzei penale este de 110.000 de lei.
Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii dâmboviţeni au continuat să acţioneze pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale impuse în contextul pandemiei de COVID-19

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub autoritatea Instituţiei Prefectului Dâmboviţa şi în colaborare cu jandarmi, poliţişti locali şi reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu, au continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea […]