Pe vreme rea, conduceţi prudent şi manifestaţi atenţie sporită la pietoni!

În ultimele 24 de ore, la nivelul municipiului Târgovişte au avut loc două acccidente de circulaţie în care au fost implicaţi doi pietoni, victime pe trecerile de pietoni. Cauza a fost neacordare de prioritate. Unul dintre şoferi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii le recomandă celor care pornesc la drum să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic. Este necesar ca şoferii să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă. Pe un carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, la pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv. Pe porţiunile de drum acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor! Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanţă suficientă faţă de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiţii de siguranţă în caz că acest lucru este necesar.
În cazul producerii unui accident din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale ca urmare a nepăstrării unei distanţe corespunzătoare faţă de vehiculul care îl precede, şoferul va fi sancţionat contravenţional conform prevederilor O.U.G 195/2002.
În situaţia unui accident rutier soldat cu victime, răspunderea este penală.
Pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. În afara de sancţionarea cu amendă, poliţiştii rutieri vor reţine certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberând şoferului o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu stânjeniţi sau obstrucţionaţi vizibilitatea în trafic prin opriri sau staţionări neregulamentare. Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă! De asemenea, poliţiştii vă sfătuiesc să evitaţi expunerea la frig, iar atunci când urmează să vă deplasaţi în spaţii deschise, purtaţi îmbrăcăminte adecvată zilelor geroase şi nu consumaţi alcool.
Părinţi, evitaţi transportul copiilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare ori neechipate corespunzător şi nu-i lăsaţi să aştepte în interiorul maşinilor parcate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Privind finalizarea proiectului “RETEHNOLOGIZAREA SECTORULUI PRODUCTIV LA S.C. BRENDO BALAST S.R.L.”

                                        COMUNICAT DE PRESĂ                                                                           Titu, 23.11.2018 Privind finalizarea proiectului “RETEHNOLOGIZAREA SECTORULUI PRODUCTIV LA S.C. BRENDO BALAST S.R.L.”  1.Numar de referinta: Cod SMIS 108600, contract de finantare nr. 924/06.02.2018  2.Proiect finantat […]