„Pariuri oarbe” – campanie europeană de prevenire a traficului de persoane

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a lansat pe 23 septembrie 2021, de Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor, campania de prevenire a traficului de persoane „Pariuri oarbe”. ANITP s-a alăturat acestei campanii europene, în cadrul forumului EMPACT, alături de Franța, Germania, Spania, Austria, Belgia, Ungaria, Norvegia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Lituania, Letonia, Cipru, Luxemburg, Cehia, Islanda, precum și Comisia Europeană, Europol și Frontex.
Campania se derulează în perioada septembrie 2021 – februarie 2022, în mediile Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn și urmărește prevenirea traficului de persoane în vederea exploatării sexuale prin: Informarea și conștientizarea fetelor și femeilor aflate în situații de risc la traficare în scopul exploatării sexuale.

Conștientizarea și sensibilizarea consumatorilor de servicii sexuale plătite cu privire la implicațiile traficului de persoane în scopul exploatării sexuale, în vederea reducerii cererii de astfel de servicii.
Conștientizarea și sensibilizarea publicului larg cu privire la implicațiile traficului de persoane.
Mesajul campaniei, „În fiecare an, sute de femei riscă totul pe o singură carte”, ilustrează ușurința cu care oricine poate cădea în capcana traficanților și poate deveni o victimă a traficului de persoane. Sloganul campaniei, „Nu pune în joc destinul tău!”, constituie un îndemn adresat potențialelor victime, evidențiind impactul și consecințele implicării într-o situație de risc.
Alături de afișele și spoturile care ilustrează vizual potențiale situații de exploatare vor fi promovate și numărul TelVerde și site-ul A.N.I.T.P. în vederea accesării acestor canale de comunicare pentru informații suplimentare. Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor național.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii asigură liniștea participanţilor la evenimentul "Young Veterans Fest" și la Festivalul "Ion Dolănescu"

În perioada 24 – 26 septembrie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică în curtea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani din zona Mănăstirii Dealu, la activitățile cultural-artistice prilejuite de evenimentul „Young Veterans Fest” aflat la prima ediție, precum […]