Misiuni ale pompierilor dâmboviţeni de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii

0 0

Pompierii dâmboviţeni au desfăşurat misiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor pentru asigurarea unui grad sporit de siguranţă cetăţenilor care au participat în cele trei locaţii din judeţ: la Mănăstirea Nucet, Mănăstirea Pătroia şi la Biserica Izvorul Tămăduirii din Târgovişte. Vinerea Luminată sau Izvorul Tămăduirii este a cincea zi din săptămâna de după Paşte, cunoscută şi sub denumirea de Săptămâna Luminată. Credincioşii au venit în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică.
Pompierii dâmboviţeni le-a recomandat credincioşilor să manifeste atenţie la lumânările aprinse şi să păstreze distanţa de siguranţă faţă de ceilalţi enoriaşi. Luând în considerare situaţia actuală, pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, recomandăm respectarea măsurilor de distanţare socială şi a celor de protecţie individuală atât în interiorul lăcaşurilor de cult, cât şi în exteriorul acestora, pe timpul desfăşurării slujbelor religioase.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Creştin ortodocşii de pretutindeni au sărbătorit Izvorul Tămăduirii

Pe data de 7 mai 2021, creştin ortodocşii de pretutindeni au sărbătorit Izvorul Tămăduirii, trecut în Calendarul Ortodox în vinerea din Săptămâna Luminată, adică prima zi de vineri care urmează după Paşti.Această sărbătoare sfântă aminteşte de vindecarea unui orb după ce Fecioara Maria i-a spus împăratului bizantin Leon I să-l […]