Ministerul Sănătăţii susţine ferm purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior

0 0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cere Ministerului Sănătăţii să reanalizeze obligativitatea purtării măştilor de protecţie la orele de sport şi spune că a transmis în acest sens o analiză primită de la Comisia Europeană. Medicii avertizează însă că în cazul în care orele de educaţie fizică se desfăşoară în săli de sport, există riscul de infecţie în absenţa protecţiei oferite de mască.
În prezent, la orele de sport, conform ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, purtarea măştii este obligatorie, indiferent de condiţii, însă acesta este un subiect de controversă între cele două ministere.
Ministrul Sănătăţii însă, susţine ferm purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior.
Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări cu privire la propunerile de completare a Ordinului ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3.235/93/4.2.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epi-demiologică referitoare la purtarea măştilor de protecţie în timpul activităţilor sportive:
Ministerul Sănătăţii susţine ferm purtarea măştii în timpul activităţilor sportive care se desfăşoară în interior. Activităţile sportive în aer liber se pot desfăşura fără purtarea măştii de protecţie, cu respectarea distanţei fizice recomandate între elevi.
Datele care stau la baza deciziilor Ministerului Sănătăţii:
*incidenţa în creştere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic;
*creşterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă şi a numărului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale; astfel, în perioada 23 februarie – 1 martie 2021, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar s-au înregistrat:

  • 405 infectări în rândul elevilor până la data de 1 martie 2021;
  • 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic până la data de 1 martie 2021;
  • 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie – 1 martie 2021;
    *numărul în creştere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, precum şi repartiţia lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere şi conta-giozitate crescută la copii.
    De asemenea, trebuie subliniate următoarele aspecte:
  • în timpul efortului fizic creşte mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere;
  • măsura relaxării purtării măştilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susţinut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activităţi şcolare;
  • mai multe ţări au luat decizia sistării complet a activităţilor sportive.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primele zece autobuze care vor deservi transportul târgoviştean sunt pregătite pentru livrare

Primele 10 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, destinate transportului public din municipiul Târgovişte, au ajuns în România!„Autobuzele se află la reprezentanţa Mercedes-Benz din Bucureşti, unde sunt pregătite pentru livrarea care va avea loc în prima parte a lunii martie, cu precizarea ca alte 10 autobuze au plecat deja din Germania!Reamintim că […]