Jandarmii, pe urmele hoţilor de lemne

Jandarmii dâmboviţeni au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale săvârşite în domeniul silvic. în urma unor astfel de misiuni desfăşurate de la începutul anului 2017 şi până în prezent, au fost constatate 3 fapte de natură infracţională şi 38 de natură contravenţională, cuantumul tuturor amenzilor aplicate fiind în valoare de 68.500 lei. Persoanele în cauză au fost surprinse pe drumurile şi în pădurile din apropierea localităţilor Moreni, I.L. Caragiale, Mija, Gura Ocniţei, Ocniţa, Valea Mare şi zona Zănoaga din Munţii Bucegi în timp ce tăiau fără drept arbori din fondul forestier naţional, transportau material lemnos fără documente de provenienţă sau cu aviz de însoţire a cărei valabilitate a expirat, ridicau din fondul forestier naţional, fără aprobare resturi de exploatare etc, arborii tăiaţii fiind din diferite specii (stejar, fag, carpen).
Materialul lemnos a fost lăsat în custodia organelor silvice pentru stabilirea regimului acestuia. Începând cu data de 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin Legea nr. 133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.
În executarea atribuţiilor prevăzute de lege, jandarmii cooperează cu lucrătorii silvici, precum şi cu reprezentanţii altor instituţii cu atribuţii în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pensionarii, faţa in faţa cu reprezentanţii Prefecturii

La solicitarea Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice, ieri dimineaţă a avut loc şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic. Au participat subprefectul Ciprian Păsăilă, Dorin Pantilin, directorul Casei Judeţene de Pensii, iar Consiliul Judeţean a fost reprezentat de vicepreşedintele Claudia Gilia. Dialogul a fost deschis de subprefectul judeţului, care a vorbit […]