Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

0 0

Poliţiştii Biroului Rutier Târgovişte au depistat un bărbat de 36 de ani în timp ce conducea un autovehicul pe raza localităţii, deşi se afla sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice. Totodată, alţi doi bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti, după ce au fost surprinşi conducând autovehicule pe raza judeţului, deşi nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul rutier.
Sfaturi utile pentru deplasări în siguranţă
Înainte de a porni la drum, ÎNTOTDEAUNA, informaţi-vă despre condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi! Dacă circulaţi pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, echipaţi-vă autoturismul cu anvelope de iarnă! Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, trebuie să aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri!
Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.Adoptaţi sensul opus se apropie alte vehicule.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat dispozitivul de tip „hands-free”.
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ÎN CADRUL PROGRAMULUI DESCOPERĂ ŞI CUNOAŞTE ROMÂNIA, 100 DE TINERI BASARABENI AU VIZITAT MÂNĂSTIREA DEALU

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, sâmbătă, 9 decembrie 2017, în cadrul celei de a treia şi ultime etape a programului Descoperă şi cunoaşte România, derulat de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, un grup de 100 de tineri basarabeni, coordonaţi de către domnul secretar de stat Veaceslav […]