Indisciplina bicicliştilor, una dintre principalele cauze generatoare de accidente

0 0

Pe raza judeţului Dâmboviţa s-au produs în ultimele zile patru accidente de circulaţie în care au fost implicaţi conducătorii unor biciclete. Accidentele au fost soldate cu rănirea uşoară a trei persoane şi rănirea gravă a uneia.Un bărbat din Decindeni, în timp ce conducea o bicicletă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-ar fi dezechilibrat, accidentându-se uşor.Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie peste 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal.
Poliţia rutieră le reaminteşte bicicliştilor:
Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveţi vârsta minimă de 14 ani, să cunoaşteţi regulile de circulaţie şi să fiţi echipaţi corespunzător.
Nu vă deplasaţi cu bicicleta dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
Nu transportaţi şi nu trageţi obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea bicicletei ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic.
Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.
Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Este necesar să opriţi la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.
Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.
Purtaţi vestă şi articole vestimentare cu accesorii reflectorizante şi fiţi atenţi la deplasările cu bicicleta în condiţii de vizibilitate redusă!
Este necesar să respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Amenzi aplicate de poliţişti pentru distrugerea afişelor electorale

Având in vedere informaţiile apărute in spaţiul public cu privire la faptul ca afişele electorale, de pe raza localitatii Darmanesti, au fost vandalizate, poliţiştii din cadrul Poliţie Municipiului Moreni s-au sesizat din oficiu, identificând persoana banuita de comiterea faptei, respectiv un barbat de 48 de ani.Acesta a fost sanctionat contraventional […]