În câteva zile, Peste trei sferturi dintre salariaţii combinatului se reîntorc la lucru

0 0

prefecturaDupă reluarea activităţii, produsele vor fi vândute sub sigla COS Târgovişte

Pornind de la adevărul că salvarea combinatului este prioritară, COST având o importanţă covârşitoare prin prisma locurilor de muncă şi a asigurării stabilităţii financiare a judeţului, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi Victor Sanda, prefectul judeţului, au adresat mai multe invitaţii la dialog reprezentanţilor patronatului.
„Pentru că nu au venit la discuţii, vinerea trecută am mers noi la Mechel, unde am cerut lămuriri despre intenţiile noilor acţionari majoritari”. Prefectul Victor Sanda a precizat că au fost obţinute promisiuni, în sensul că, după 10 martie, va fi reluată activitatea de producţie.
Urmează să fie achemaţi la lucru 75% dintre salariaţi şi va fi repornit unul dintre laminoare. Prefectul a mai spus că noii proprietari au probleme cu finanţarea şi asigurarea necesarului de fier vechi, dar vor primi tot sprijinul din partea autorităţilor.
Preşedintele Adrian Ţuţuianu a confirmat că Nikarom a deschis procedura generală de insolvenţă şi „lucrează la un plan de reorganizare judiciară, procedurile durând între 8-10 luni.” Administratorul judiciar a fost desemnată firma Reconversia Active.
Preşedintele Consiliului Judeţean a mai precizat că Nikarom va relua activitatea de producţie doar la COS Târgovişte şi la Ductil Buzău.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CONCURS DE DESENE

Reprezentanţa Comisiei Europene în România invită elevii din şcolile din România să participe la cea de a patra ediţie a concursului de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul se desfăşoară pe două grupe de vârstă: 6-10 ani (ciclul primar) şi 11-15 ani (ciclul gimnazial). Competiţia este dechisă contribuţiilor […]