Împreună împotriva violenței de gen și a traficului de persoane!

Date:

Manifestare a violenței de gen, traficul de persoane nu cunoaște granițe, iar potrivit datelor ONU, 70% dintre victimele traficului de persoane sunt femei și fete.

 Întâlnirea dintre reprezentanții Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (ANTIP) vine în sprijinul  consolidării  colaborării dintre cele două instituții guvernamentale și a formulării unui răspuns coordonat și integrat în ceea ce privește intervențiile și măsurile de sprijin pentru victimele violenței de gen și  traficului de persoane. 

  În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte privind: raportările către instituțiile europene și internaționale, cooperarea și intervenția integrată în sprijinul  victimelor, accesarea serviciilor sociale și a serviciilor de sprijin, furnizarea de sprijin prin intermediul liniilor telefonice complementare și dedicate de la nivelul celor două instituții,  elaborarea și implementarea politicilor publice specifice.

 De asemenea, s-a decis încheierea unui parteneriat între cele două instituții, care să asigure o mai strânsă colaborare și o serie de direcții concrete de acțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...