GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE DROGURI DE RISC ŞI MARE RISC, DESTRUCTURATĂ

0 0

Au avut loc 5 percheziţii, 4 în Bucureşti şi una în judeţul Dâmboviţa, 20 de mandate de aducere fiind puse în aplicare, într-un caz de trafic de droguri de risc şi mare risc.
Poliţiştii antidrog ai Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploieşti, au documentat activitatea infracţională a unei grupări infracţionale, formată din 5 persoane.
În urma cercetărilor, a rezultat că, începând cu luna februarie a anului trecut, gruparea ar fi comercializat droguri de risc şi mare risc către consumatori din Bucureşti şi judeţele Prahova şi Dâmboviţa.
La locaţiile percheziţionate, poliţiştii au descoperit 13 folii de staniol cu impregnate cu substanţe pulverulente şi 20 de grame de substanţă pulverulentă susceptibile a conţine cocaină, 69 de comprimate xanax, 4 cântare de precizie, precum şi recipiente şi ustensile pentru consumul de droguri.
De asemenea, poliţiştii au mai depistat o puşcă şi un pistol, ambele cu aer comprimat, supuse autorizării, deţinute legal, dar depozitate în locuri neautorizate, precum şi muniţia aferentă (404 alice şi 33 de cartuşe), toate acestea fiind ridicate în vederea cercetărilor. Fapta constituie contravenţie, fiind sancţionată de lege cu amendă şi anularea dreptului de deţinere a armelor din acea categorie.
La una dintre locaţii, a fost descoperită o seră (cort) de creştere a plantelor de cannabis, precum şi dispozitive de creştere şi îngrijire a acestora (7 lămpi, filtre de aer, ventilatoare etc). 20 de persoane au fost aduse la sediul unităţii de parchet, pentru a fi audiate. 3 dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de luare a măsurilor preventive.
Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere, în vederea consumului, de droguri de risc şi mare risc.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, iar activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor de crimă organizată din cadrul BCCO Bucureşti. La percheziţii au participat şi jandarmi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Andrei Gerea: Referendumul din 26 mai, arată diletantismul celor de la Cotroceni

Deputatul Andrei Gerea, vicepreşedinte ALDE, chestorul Camerei Deputaţilor, fost ministru al Energiei şi cadidat pe lista ALDE la europarlamentate, s -a aflat în vizită, miercuri, în municipiul Târgovişte. Gazdele au fost liderii ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre şi Cosmin Bozieru. Vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea susţine că Referendumul de pe 26 mai, […]