Dincolo de aparențe!

1 0

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa au organizat întâlniri interactive cu studenții de la Facultatea de Drept și Științe Administrative, în cadrul Proiectului „Dincolo de aparenţe”.

Activitățile s-au desfășurat la Penitenciarul Ploiești, iar prin intermediul acestora se urmărește valorificarea experienței de viață a persoanelor condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate pentru conștientizarea tinerilor a consecințelor și gravității nerespectării legilor.

În cadrul activității desfășurate, studenții au interacționat direct cu persoanele  private  de libertate, acestea împărtășindu-le experienţele lor de viaţă.

Totodată, participanţii la activitate au avut  posibilitatea de a cunoaşte condiţiile de custodiere şi programul zilnic al  persoanelor private de libertate și programele şi activităţile specifice desfăşurate de personalul de specialitate din cadrul penitenciarului.

De asemenea, beneficiarii au fost informați de polițiști cu privire la măsurile de autoprotecție, cu privire la înșelăciunile și fraudele informatice și importanţa respectării normelor sociale, a legislaţiei și alegerii unui anturaj potrivit.

Proiectul de prevenire a delincvenței juvenile  “Dincolo de aparențe” este desfășurat în parteneriat cu Penitenciarul Găești, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul Ploiești, Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgșorul Nou, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Facultatea de Drept și Arhiepiscopia Târgoviștei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Menținerea ordinii și liniștii publice, prioritatea de zi cu zi a structurilor MAI

Menținerea ordinii și liniștii publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, stingerea incendiilor și acordarea asistenței medicale de urgență au reprezentat principalele misiuni desfășurate de efectivele MAI, în ultimele 24 de ore. Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 4.408 de evenimente, dintre care 3.072 circumscrise menținerii ordinii publice, iar […]