Cuantumul ajutorului naţional tranzitoriu pentru sectorul vegetal a fost stabilit la 17,72 euro/ha

În ultima şedinţă de guvern a fost adoptată hotărârea privind stabilirea plafonului şi cuantumului ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, pentru culturile amplasate pe teren arabil şi care se acordă pentru anul de plată 2016.
A fost stabilit un plafon de 531,87 milioane lei, iar cuantumul ajutorului naţional tranzitoriu este de 17,72 euro, reprezentând echivalentul a 78,92 lei/hectar.
Beneficiari ai acestui ajutor sunt fermierii activi, fermieri persoane fizice sau juridice, instituţiile de cercetare, staţiunile didactice şi fermele de cercetare şi producţie agricolă.
Culturile pentru care se acordă sprijinul sunt cereale, leguminoase, plante industriale, cartofi, legume, plante de nutreţ, flori şi plante ornamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Modificări în Programa Şcolară - dispare Limba latină

Noua programă şcolară pentru gimnaziu pusă în dezbatere de Ministerul Educaţiei conţine o serie modificări la nivelul orelor pe care le au copiii din clasele I-VIII. Aceştia vor avea mai puţine ore de Limba Română şi de Sport, în timp ce Limba Latină urmează să dispară definitiv din programul clasei […]