CONTROALE ŞI VERIFICĂRI PENTRU PROTEJAREA DOMENIULUI SILVIC

0 0

In ultima săptămână, poliţiştii au efectuat peste 780 de controale şi au întocmit 184 de dosare penale, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru protejarea fondului forestier.
In perioada 7 -13 mai 2021, poliţiştii au desfăşurat 787 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos. Au fost verificate obiective precum exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.
Pentru neregulile constatate în domeniul silvic, au fost înregistrate 184 de dosare penale, fiind cercetate 40 de persoane şi au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 -Legea privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 179.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi 608 de metri cubi de lemn, în valoare de 139.229 de lei.
Au fost înregistrate 22 de apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 14 dintre acestea con-firmându-se ca fiind efectuate fără respectarea legii, în urma verificărilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Săptămâna Mondială a Siguranţei Rutiere

„Străzi pentru viaţă” este sloganul ales de ONU pentru a 6-a săptămână globală a siguranţei traficului, care anul acesta este sărbătorită în perioada 17 – 23 mai. Alătură-te campaniei #Love30 şi cere limitarea vitezei la 30 km/h în întreaga lume.Săptămâna siguranţei pe şosele este o bună ocazie pentru a obţine […]