În cursul lunii iunie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat 9.150 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare -alimentare, seminţe, legume fructe.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 119 amenzi în valoare de 413.500 de
lei.
Neconformităţile constatate şi sancţionate au fost în Dâmboviţa, 83.400 de lei – depozitare necorespunzătoare, neîntretjnerea spaţiilor şi ustensilelor, neanunţarea începerii activităţii, deficienţe trasabilitate materii prime, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, igienă necorespunzătoare, prezenţa rozătoare, etichetare necorespunzătoare;
În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimen-tară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
Eleva a fost surprinsă de jandarmii dâmboviţeni în timp ce consuma substanțe interzise în imediata…