Codul Administrativ creează cadrul necesar pentru modernizarea şi eficientizarea administraţiei publice

Codul Administrativ, în forma aprobată de Guvernul PSD-ALDE pe 25 iunie a.c., a fost asumat de către toţi membrii Cabinetului şi susţinut de toate structurile asociative ale administraţiei publice locale:Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România – UNCJR, Asociaţia Municipiilor din România – AMR, Asociaţia Oraşelor din România -AOR, Asociaţia Comunelor din România – ACoR (conform anexelor 1-4 – scrisorile de susţinere transmise de structurile asociative). Promovarea acestuia pe bază de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului a fost solicitată de aceste structuri asociative.
Astfel, Codul Administrativ: creează un cadru legal unitar, coerent, clar şi simplificat pentru activitatea administraţiei publice, integrând mai multe acte normative; are ca scop îmbunătăţirea serviciilor publice, prin înlăturarea consecinţelor negative semnalate în special de practicieni; reglementează următoarele domenii: administraţia publică centrală; administraţia publică locală; prefectul, instituţia prefectului şi serviciile publice deconcentrate; reguli specifice proprietăţii publice şi private a statului sau a unităţilor administrativ-teritori-ale; statutul funcţionarilor publici, prevederi aplicabile personalului contractual din administraţia publică şi evidenţa personalului plătit din fonduri publice; răspunderea administrativă; serviciile publice.
„Codul Administrativ al României reprezintă un act normativ complex, care creează cadrul necesar pentru modernizarea şi eficientizarea administraţiei publice. După cum am spus în repetate rânduri, acest Cod nu este pentru conducătorii administraţiei publice, ci pentru funcţionarea corectă a instituţiilor în interesul cetăţenilor. Voi susţine în continuare că prevederile Codului sunt benefice pentru administraţia din România şi reprezintă un pas major în simplificarea procesului administrativ”, a precizat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Acţiuni pentru siguranţa damboviţenilor

225 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, alături de efective de jandarmi, au fost angrenaţi în activităţile de menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă publică. Astfel, pe parcursul zilei trecute, poliţiştii au intervenit la 47 de evenimente, dintre care 35 au fost sesizate pe numărul […]