Caz mortal de gripă tip A H 1

0 0

Sincron DSP mort gripaUn bărbat a murit în Dâmboviţa din cauza gripei de tip A H1. În ultima perioadă, şase cazuri de gripă au fost confirmate la nivelul judeţului Dâmboviţa, unul dintre ele fiind al bărbatului decedat. Este vorba de un bărbat de 31 ani, doi copii de 5 şi 10 ani, o altă persoană de 37 de ani, o femeie de 50 de ani şi bărbatul de 64 de ani care a decedat. De la laboratorul de referinţă al Insitutului Cantacuzino, s-a primit confirmarea pentru două cazuri de gripa tip A, subtip H1 pdm09 înregistrate la femeia de 50 de ani şi la bărbatul de 64 de ani pentru care evoluţia bolii a fost fatală. Bărbatul de 64 de ani s-a prezentat la Compartimentul Primiri Urgenţe Pucioasa în stare gravă, a fost examinat şi diagnosticat corect, după care a fost transferat la Spitalul Judeţan de Urgenţă Târgovişte, la Secţia Terapie Intensivă, unde a fost diagnosticat cu infecţie acută respiratorie severă de etiologie gripală, ulterior survenind decesul. Mai clar, bărbatul a decedat duminică, 24 februarie. Bărbatul nu era asigurat şi nici nu fusese vaccinat antigripal, avea şi diabet, afecţiune pentru care nu lua niciun tratament. Potrivit reprezentanţilor DSP Dâmboviţa, celelalte cinci persoane diagnosticate cu diverse tipuri de virus gripal sunt în afara oricărui pericol şi sub supraveghere medicală: „În acest moment, conform registrului de boli transmisibile, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost diagnosticate pozitiv şase cazuri de infecţii cu virusuri gripale din 16 probe transmise la Institutul Cantacuzino. Şase confirmate, celelalte neconfirmate… Dintre cele şase cazuri diagnosticate am identificat trei tipuri de virusuri gripale circulante, toate trei fiind cuprinse în vaccinul administrat în acest sezon… Este vorba despre un pacient în vârstă, care s-a prezentat în prima fază la Spitalul Pucioasa, unde i s-a pus diagnostic, i s-a identificat gravitatea bolii şi a fost trimis cu documente conforme şi diagnostic corect către Secţia Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, pentru a fi izolat şi mai ales pentru a fi pus pe aparatele de ventilaţie, pentru că era un caz într-o formă gravă. Şi aici, specialiştii şi cei de la Boli Infecţioase au suspi-cionat diagnosticul de gripă, am recoltat probă subpatologic şi a fost confirmat, conform procedurii în perioada minimă acceptată de către Institutul Cantacuzino, fiind vorba de gripă. Din păcate, forma de boală a fost destul de grea, probabil tulpina virală agresivă, s-au adăugat şi antecedentele personale, terenul de diabet zaharat… Celelalte forme de gripă depistate au fost uşoare şi supuse tratamentului de specialitate”, a declarat dr. Găbiţa Neagu, director executiv adjunct DSP Dâmboviţa.
În fiecare sezon, virusul gripal (Gripa Pandémica) face victime printre români
La nivelul judeţului Dâmboviţa au fost distribuite aproximativ 32.000 de doze de vaccin antigripal de către Ministerul Sănătăţii. Totodată, în intervalul 18-24 februarie 2013, numărul îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii a crescut uşor, înregistrându-se 1.191 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare din care 61 de cazuri internate şi 293 de pneumonii, pentru 35 dintre acestea impunându-se spitalizarea. Receptivitatea rămane în continuare crescută în rândul copiilor, la grupa 5-14 ani aici fiind diagnosticate 470 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 81 de pneumonii. La primele semne de boală, cetăţenii sunt sfătuiţi să se adreseze medicului de familie sau medicului specialist pentru stabilirea diagnosticului şi medicamentaţiei necesare. Nu vă trataţi fără a consulta un medic.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A.S. Doiceşti S-a întărit consistent

In prima parte a campionatului (turul), A.S. Doiceşti a jucat mult sub posibilităţi şi s-a clasat pe locul 13, cu 18 p. Echipa lui Eugen Oană este în zona periculoasă şi în retur va căuta să evite retrogradarea. Acesta este obiectivul echipei. In iarnă au plecat: Grigoraşcu şi Enache. N-a […]