Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Echipaţi-vă corespunzător autoturismele! De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie dotate şi cu dispozitive antiderapante. Poliţiştii stau cu ochii pe şoferi.
Totodată, înainte de a pleca la drum, să vă informaţi cu privire la condiţiile meteo existente pe traseul pe care urmează să-l parcurgeţi.
Îndepărtaţi zăpada de pe autovehicule! La frânare, zăpada lăsată necurăţată pe plafon poate aluneca pe parbriz şi vă poate bloca vizibilitatea. În permanenţă, menţineţi curate luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare al autovehiculului.
Asiguraţi-vă că sistemul de iluminare, semnalizare şi climatizare funcţionează corespunzător!
Rulaţi cu viteză redusă, adaptată la condiţiile concrete din trafic.
Respectaţi-vă partenerii de drum! Acordaţi-le prioritate de trecere atunci când au acest drept!
Nu îngreunaţi traficul şi nu obstrucţionaţi vizibilitatea prin opriri, staţionări sau parcări neregulamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Virusul gripal şi virozele fac tot mai multe victime

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că, odată cu începerea cursurilor în unităţile de învăţământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea creşte. O importanţă majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi. De asemenea, măsurile de […]