Biciclist, aflat sub aburii alcoolului, lovit de maşină

politiaPoliţia Oraşului Găeşti a fost sesizată despre producerea unui accident de circulaţie. În urma cercetării la faţa locului, poliţiştii au stabilit că un biciclist, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce se deplasa pe o stradă din Găeşti a fost acroşat de un autoturism. Biciclistul nu a suferit leziuni şi a refuzat deplasarea la spital pentru investigaţii medicale. Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. RECOMANDĂRI PENTRU BICICLIŞTI
– Traversaţi strada pe trecerea de pietoni, pe lângă bicicletă, după ce v-aţi asigurat!
– Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic
– din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!
– Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!
– Nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!
– Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
– Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
– Este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!
– Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!
– Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
– La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noile modalităţi de plată a taxelor pentru paşapoarte şi permise şi în Dâmboviţa

Taxele pentru eliberarea paşapoartelor, a permiselor de conducere şi pentru alte servicii oferite de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor pot fi acum achitate prin Internet Banking, virament bancar, mandat poştal sau în numerar. Plata în numerar a acestor taxe NU se mai face prin […]