ACŢIUNI PENTRU SALVAREA DE VIEŢI, NUMĂRUL ACCIDENTELOR RUTIERE, ÎN SCĂDERE

Poliţiştii de la rutieră au organizat timp de 3 zile, acţiuni punctuale pentru siguranţa traficului şi prevenirea accidentelor. Au fost aplicate aproape 14.000 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute peste 800 de permise de conducere. Astfel, în zilele de 31 ianuarie, 1 şi 4 februarie, au fost organizate acţiuni punctuale, concomitent în toate judeţele ţării, fiind constatate 118 infracţiuni, dintre care 102 la regimul rutier şi alte 16 infracţiuni de altă natură.
Pe toată durata activităţilor, poliţiştii au aplicat 13.842 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre ele fiind pentru nere-spectarea normelor privind regimul legal de viteză (3.764 de sancţiuni) şi lipsa centurii de siguranţă (2.348 de sancţiuni).
În trafic, în cele 3 zile, poliţiştii au reţinut 820 de permise de conducere şi au retras 472 de certificate de înmatriculare.
În perioada 1-27 ianuarie 2019, în urma acţiunilor din teren ale Poliţiei Române, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu aproape 28%, cel al persoanelor decedate în accidente rutiere a fost mai mic cu 21%, iar numărul persoanelor rănite în astfel de evenimente a scăzut cu 27%.
în această perioadă, peste jumătate din accidentele grave ce au avut loc pe drumurile din România s-au produs din cauza vitezei (30,25%) şi din cauza indisciplinei pietonilor
(23,98%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Dialog la distanţă" între liberali şi administraţia publică locală

Tensiunile politice specifice unei perioade pre-electorale, încep să se simtă şi la Târgovişte, reşedinţa de judeţ fiind după câte se pare primul front deschis în acest an cu o încărcătură deosebită, date fiind cele două bătălii electorale, care se anunţă mai echilibrate dar şi mai crâncene decât au fost până […]