17 noiembrie, Ziua Internaţionaiă a Prematuriior

În ţara noastră unu din zece bebeluşi este născut prematur, înainte de termen, clasând România drept una cu cele mai mari rate ale prematurităţii din Europa. Asociaţia Prematurilor celebrează în România Ziua Mondială a Prematurităţii – 17 Noiembrie. Anual, această dată este marcată oficial în întreaga lume pentru a atrage atenţia asupra riscurilor impuse de naşterile premature.
Astfel, Asociaţia Prematurilor a început o campanie de conştientizare a prematurităţii în România şi trage un semnal de alarmă întregii societăţi civile asupra acestui fenomen.
La nivel mondial 1 din 1o copii se naşte înainte de termen iar în România, prematuritatea rămane una dintre principalele cauze de mortalitate în rândul nou-născuţilor.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, datele din noiembrie 2016 arată că în fiecare an, 15 milioane de copii se nasc prematur, număr în continuă creştere. Peste 60% dintre cazuri se înregistrează în Africa şi în Asia de Sud. În ţările sărace, aproximativ 12% dintre bebeluşi sunt născuţi prematur, faţă de 9% în ţările mai bine dezvoltate. Naşterea prematură este cea mai importantă cauză a mortalităţii bebeluşilor, determinând la nivel mondial mai mult de un milion de decese anual. 75% din aceşti bebeluşi ar putea fi totuşi salvaţi cu ajutorul echipamentelor medicale performante. Azi, peste tot in lume, de ziua internaţională a prematurităţii, se reaminteşte încă o dată că unul din 10 copii născuţi este prematur.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pesta porcină se extinde cu repeziciune în judeţ

Focare noi de pestă porcină apar de la o zi la alta în localităţile din judeţ, autorităţile impunând noi zone de protecţie şi supraveghere. Odobeşti , Corbii Mari şi Perşinari sunt localităţile în care s-au semnalat cazuri noi de porci bolnavi de pestă porcină africană. Pentru a preveni răspândirea bolii, […]