15 mai, termen limită de depunere a cererilor unice de plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii numărul 15/2018 cererile unice de plata în agricultură se depun până la data de 15 mai 2018.
În judeţul Dâmboviţa au solicitat sprijin prin cererea unică aproximativ 17900 de fermieri, ceea ce reprezintă peste 73% dintr-un total de 24.606 fermieri înregistrati anul trecut în evidenţele statistice ale APIA Centrul Judetean Dambovita.
Şi în Campania 2018, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA Online. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA Online se face numai în centrele APIA, în prezenţa funcţionarului responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia impreuna cu fermierul. Cererile unice de plată se depun la centrele judeţene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.
Personalul APIA se adresează fermierilor cu rugamintea de a-si organiza programul activitatilor agricole aflate în plină desfaşurare, astfel încât să ajungă la centrele APIA la care sunt arondati pentru completarea si depunerea cererii unice de plata.
De asemenea, se contează, în continuare, pe sprijinul administrati-ilor locale din judeţ, pentru eliberarea cu celeritate a adeverintelor conforme cu registrul agricol.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Parcări modernizate în zona blocurilor "B", pe Constantin Brâncoveanu

In numai două săptămâni, în zona blocurilor „B”, situate pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, au fost modernizate mai multe parcări, însumând aproape 8000 de metri pătraţi. Cu prilejul vizitei în teren, Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte a scos în evidenţă faptul că, pe lângă modernizarea parcărilor se reabilitează trotuarele, canalizarea pluvială, […]