ZIUA NAŢIONALĂ A ALIMENTAŢIEI ŞI A COMBATERII RISIPEI ALIMENTARE

0 0

La data de 16 octombrie 2019 va fi celebrata Ziua Naţionala a Alimentaţiei şi a Combaterii Risipei Alimentare. Alimentaţia este o nevoie fundamentala a omului şi o condiţie necesara supravieţuirii şi prosperitaţii fiinţei umane iar cu aceasta ocazie atragem atenţia întregii societaţi asupra problemei siguranţei şi a risipei alimentare.
În perioada 1- 16 octombrie 2019 la DSP Dambovita organizeaza campania de celebrare a zilei naţionale a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare în cadrul subprogramului de promovare a unui stil de viaţa sanatos al Ministerului Sanataţii.
Risipa de alimente este o problema mondiala care a capatat o importanţa din ce în ce mai mare pe agenda publica şi politica din ultimii ani. Importanţa acestui subiect va continua sa creasca, în special având în vedere nevoia de a hrani o populaţie mondiala aflata în creştere. Asigurarea securitaţii alimentare a populaţiei, este obligaţia fiecarui stat. Problema securitaţii alimentare, a accesului populaţiei la produse agroalimentare de baza şi de calitate core-spunzatoare, constituie o preocupare majora cu care se confrunta, într-o masura mai mare sau mai mica, toate statele lumii, dar în primul rând cele subdezvoltate sau în curs de dezvoltare. Asigurarea securitaţii alimentare pentru toţi indivizii, contribuie la liniştea sociala, la stabilitate şi prosperitate.
Scopul campaniei: este o iniţiativa de informare şi de conştientizare a publicului larg privind problema siguranţei şi a risipei alimentare la noi în ţara.
Sloganul campaniei: Opriţi risipa alimentara! Împreuna sa pastrâm planeta verde!
Obiectivele principale ale campaniei sunt: creşterea rolului şi a gradului de informare şi implicare a societaţii civile şi a publicului larg în realizarea şi implementarea politicilor publice în domeniul reducerii risipei de hrana din România şi asigurarea siguranţei alimentelor; promovarea pe agenda guvernamentala şi parlamentara a masurilor privind reducerea risipei de alimente în România; conştientizarea decidenţilor politici asupra necesitaţii aplicarii urgente a Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare şi a normelor de aplicare ale acesteia.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De cinci ori mai mulţi şomeri în mediul rural decât la oraş

La sfârşitul lunii august 2019, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Munca Dâmboviţa erau înregistraţi 6567 şomeri (din care 3146 femei), rata şomajului fiind de 3,43 %. Comparativ cu luna precedenta, când rata şomajului a fost de 3,56 %, în aceasta luna indicatorul a înregistrat o scadere cu […]