Vine, vine primăvara …

Ş.E.
0 0

gheorghe dumitruMeteorologii au realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 4 – 17 martie.
Luna martie va fi o lună caldă, însă cam plină de nazuri.
Media temperaturilor va fi în jur de 12-15 grade, de multe ori sărind chiar şi la 20 grade, însă şi cu zile ploioase şi reci, cu temperaturi ce pot scădea până la 4 – 6 grade.
„În general, vremea se anunţă caldă, cu valori de până la 16 grade în zilele de 9 şi 10 martie, urmând ca temperaturile să scadă simţitor, în ultima parte a intervalului”, ne-a declarat Gheorghe Dumitru, şef staţia Meteo Târgovişte.
„Vremea va fi normală termic în primele două zile, dar va deveni caldă în perioada 6 – 11 martie, în special în zilele de 9 şi 10 martie, când maximele termice se vor situa în medie în jurul valorii de 16 grade Celsius.
În intervalul 12 – 14 martie temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii de 4 – 6 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie. Temperaturile minime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 4 grade Celsius, în intervalul 8 – 12 martie, iar în rest vor fi uşor negative, până la valori medii de – 4 grade Celsius în nopţile de 5 şi 6 martie.
La munte, începând din 8 martie până la sfârşitul intervalului temporar va ploua slab, posibil moderat cantitativ în
11 martie, iar în data de 13 martie vor fi condiţii de lapoviţă.
În prima săptămână vremea va fi relativ caldă, în special în perioada 6 – 10 martie, când maximele termice se vor situa în medie în jurul valorii de 6 grade Celsius. În intervalul
12 – 14 martie, temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, până la valori medii în jur de – 2 grade Celsius, dar vor creşte uşor începând din 15 martie.
Temperaturile minime vor fi apropiate în medie de 0 grade Celsius în perioada 7 – 11 martie, iar în rest vor fi negative, până la medii de – 8 grade Celsius în nopţile de 5, 13, 14 şi 15 martie.
Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie în perioada 7 – 11 martie şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare între 12 şi 16 martie”, a mai precizat Gheorghe Dumitru.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Suspecţii de furturi de conductă petrolieră din Răscăieţi, vizitaţi de mascaţi

Trei bărbaţi cu vârste între 20 şi 32 de ani sunt suspectaţi de sustragerea de conducte petroliere dezafectate, prejudiciul cauzat fiind de 20 000 de lei. Ieri dimineaţă, începând cu ora 6:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Găeşti au descins în trei imobile situate pe raza comunei Răscăieţi, la persoane […]