Vine potopul! Un nou COD GALBEN de ploi, vânt şi grindină pentru Capitală şi 17 judeţe

0 0

Conform site-ului „Realitatea.net”, urmează un nou COD GALBEN. Astfel, meteorologii au emis miercuri o nouă informare meteo de ploi, vânt şi grindină pentru cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. Din noaptea de miercuri spre joi, Capitala şi 17 judeţe intră sub COD GALBEN de ploi puternice, în vigoare până joi seara.
INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 23 – 29 iunie ora 10;
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică;
În intervalul menţionat, temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele de munte, precum şi în sudul, estul şi local în centrul ţării cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină.
ATENŢIONARE METEO
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 28 iunie, ora 03 – 28 iunie ora 23;
Fenomene vizate: cantităţi însemnate de apă;
Din a doua parte a nopţii de miercuri / joi (27/28 iunie) şi pe parcursul zilei de joi 28 iunie, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 20…30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp. Notă: Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnate cantitativ. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Înoată, Susţine, Doneză!

Înoată! Susţine! Donează! 50 de persoane, împărţite pe 10 echipe, vor înota continuu, timp de o oră, în cadrul unei campanii de strângere de fonduri, pentru susţinerea a cinci proiecte de implicare în comunitate. Evenimentul se numeşte Swimathon şi a ajuns la ediţia a Il-a, în organizarea Fundaţiei Comunitare Dâmboviţa. […]