Undă verde pentru semnarea contractelor din cadrul POCU „Viitor pentru tinerii NEETs”

0 0

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat apelul competitiv „VIITOR PENTRU TINERII NEETs I”, aferent Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 1, Obiectivul Specific 1.1 -Creșterea ocupării tinerilor NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare.
Practic s-a dat undă verde semnării proiectelor care vor fi derulate de firme, ONG-uri, insti-tiții de stat, prin care urmează să fie acordate și granturi de până la 25.000 de euro unor tineri fără joburi, pentru a deveni patroni.
În total sunt 99 de proiecte câștigătoare mari, în care vor fi incluși 60.000 de tineri NEETs („Not in Employment, Education or Training”), șomeri, cu accent pe cei din mediul rural și pe cei aparținând minorității rome, cu vârsta între 16-29 ani.
Tinerii vor beneficia de măsuri adaptate nevoilor lor, astfel încât să poată să-și finalizeze studiile obligatorii, să urmeze cursuri de calificare profesională în meserii pentru care este o mare cerere pe piața muncii și să își găsească un loc de muncă.
Pe lângă aceasta, 1.500 de tineri vor fi ajutați să-și deschidă propria afacere, beneficiind de câte 25.000 de euro ca sprijin financiar.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Codul Rutier, la un pas de a fi schimbat

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune, printr-un proiect de ordonanță, modificarea Codului Rutier, pentru ca circulația pe drumurile publice să fie mai sigură, iar numărul accidentelor rutiere să scadă. Proiectul legislativ de modificare a Codului Rutier este în dezbatere publică la MAI și vizează sancțiuni drastice pentru șoferii care manifestă comportament […]