Treieratul orzului, pe ultima sută de metri

combinaÎn Dâmboviţa se apropie de sfârşit campania de treierat la orz. Au fost recoltate aproape integral cele 4018 hectare cultivate în toamna trecută, în paralel fiind treierate şi culturile de orzoiacă.
A început şi treieratul la răpiţă. Din cele 4910 hectare, până la sfârşitul săptămânii trecute fusese recoltate peste jumătate din suprafaţă.
În zilele următoare va începe şi treieratul grâului, cultivat pe aproximativ 33.000 hectare, fiind a doua cultură ca pondere în agricultura dâmboviţeană. La dotarea tehnică existenţă, treieratul grâului se poate încheia în 20 de zile bune de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au început înscrierile la specializarea Montanologie

Programul de studii Montanologie al Facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor, din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte, formează specialişti care vor rezolva probleme tehnologice, sociale şi economice în ceea ce priveşte managementul resurselor naturale, agricultură, amenajarea teritoriului rural şi dezvoltarea durabilă. Competenţele acumulate vor permite absolvenţilor să înţeleagă, să […]