Toamna încărcata de evenimente culturale, în judeţul Dâmboviţa

In cadrul unei conferinţe de presă, susţinută de conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, preşedintele Alexandru Oprea, a trecut în revistă principalele evenimente culturale, ce se vor desfăşura în judeţul Dâmboviţa, în perioada septembrie – noiembrie 2019.
Printre acţiunile desfăşurate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, se numără:
1. Spectacolul folcloric extraordinar „Orchestra Populară Chindia şi tineri interpreţi” ce se va desfăşura, în data de 6 septembrie 2019, începând cu ora 18.30, în Piaţa Mihai Viteazul, din Târgovişte. Evenimentul va fi un periplu muzical susţinut de către Orchestra Populară „Chindia”, alături de tineri interpreţi premiaţi la concursurile de specialitate din ţară, ce reprezintă zone ca Moldova, Maramureş, Oltenia, Banat, Muntenia. În premieră, pentru prima dată la Târgovişte, va fi prezent renumitul Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” din Sibiu.
2. Târgul Meşterilor Populari (ediţia a XVII-a) va avea loc în perioada 6 – 8 septembrie 2019, în Parcul Mitropoliei din Târgovişte şi va reuni meşteri populari şi producători tradiţionali reprezentativi pentru judeţul Dâmboviţa, dar şi din alte zone etnofolclorice din ţară. In toate cele 3 zile ale târgului, pe scena amplasată la intrarea în Parcul Mitropoliei (Piaţa Mihai Viteazul), vor avea loc spectacole folclorice, începând cu ora 18.00.
3. Concert extraordinar susţinut de Orchestra Simfonică „Muntenia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijor Daniel Jinga, alături de cunoscutul pianist englez Peter Donohoe, tenorul Andrei Lazăr şi Corul Accoustic, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, ce se va desfăşura, la Târgovişte, în data de 13 septembrie 2019, începând cu ora 20.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
4. Festivalul Concurs Naţional „Ion Dolănescu” (ediţia a VI-a) se va desfăşura în perioada 20 – 22 septembrie, în Piaţa „Mihai Viteazul” din Târgovişte, începând cu ora 18.00, fiind organizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi al Primăriei Municipiului Târgovişte.
5. Festivalul Concurs Naţional „Ileana Sărăroiu” (ediţia a VII-a) se va desfăşura în zilele de 23 şi 24 noiembrie 2019, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cristina Stroe a primit prin delegare atribuţiile de inspector şcolar general

Prof. Cristina Stroe, adjunct cu acte în regulă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, are atribuţii de general pe o perioadă de 60 de zile, până la numirea unui nou şef. Incepând cu data de 1 septembrie 2019, Inspectoratul Şcolar Judeţean este condus cu delegaţie de inspector şcolar general adjunct, prof. […]