Temerile exprimate de opoziţie, cum că nu există bani pentru plata pensiilor, sunt o dezinformare cu iz politicianist

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, legea sistemului public de pensii. Legea a fost adoptată cu 197 de voturi „pentru” şi 70 de abţineri.
În cadrul dezbaterilor în plen, parlamentarii din Opoziţie nu au fost de acord cu modul de reexaminare a legii sistemnului public de pensii.
Deputatul PSD, Corneliu Ştefan şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la această lege: „Astăzi, am votat Legea pensiilor, act normativ care va crea echilibru şi siguranţă existenţială. Ne-am asumat această lege, pentru că am dorit ca veniturile pensionarilor români, care au muncit o viaţă întreagă în diferite sectoare de activitate, să fie apropiate de standardele europene.
Decalajele enorme dintre pensiile din Occident şi cele din ţara noastră trebuie să fie eliminate, iar noua Lege a pensiilor, votată astăzi, porneşte acest proces. Punctul de pensie va fi 1.265 de lei anul acesta, 1.775 de lei în 2020 şi 1.875 de lei în 2021. De asemenea, din 2020, va fi indexat, anual, în funcţie de rata inflaţiei.
Temerile exprimate de opoziţie, cum că nu există bani pentru plata pensiilor, sunt o dezinformare cu iz politicianist. Sunt fonduri pentru susţinerea măririlor de pensii conform noii legi! Veniturile bugetare, mai mari ca niciodată, permit aceste majorări.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La Valea Lungă a avut loc recepţia lucrărilor la podul peste pârâul Tinoasa

În prezenţa autorităţilor locale din comuna Valea Lungă, s-a făcut recepţia lucrărilor la podul situat pe drumul local DC 9, peste pârâul Tinoasa. Lucrările executate au constat în: refacerea podului existent din sat Valea Lungă – Ogrea, lucrări la infrastructura şi suprastructura aferentă, refacerea rampelor de acces pe pod şi […]