Şefa DNA, reclamată la Inspecţia Judiciară

Se pare că şefa DNA îi stă rău de tot în gât, grupării Dragnea. Deci, ieri, la ora 11.01, unul dintre puţinele, cât de cât, site-uri obiective, „Reali-tatea.net”, ne informa că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost reclamată la Inspecţia Judiciară de Lumea Justiţiei pentru că ar fi negat existenţa protocoalelor SRI-DNA. Potrivit luju.ro, Laura Kovesi ar fi dispus difuzarea unui comunicat de presă în care, într-o replică la unele dezvaluiri de presă care vorbeau de existenţa unor protocoale dintre parchete şi serviciile de informaţii, a dezminţit existenţa acestora: „Nu există şi nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA şi nici protocol secret Coldea/Kovesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori, ori întâlniri între procurori şi ofiţerii de informaţii în case conspirative. (…) Informaţiile respective sunt neadevărate, ofensatoare şi absurde şi au menirea de a discredita activitatea procurorilor DNA… A vehicula asemenea informaţii neadevarate Se pare că şefa DNA îi stă rău de tot în gât, grupării Dragnea. Deci, ieri, la ora 11.01, unul dintre puţinele, cât de cât, site-uri obiective, „Reali-tatea.net”, ne informa că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost reclamată la Inspecţia Judiciară de Lumea Justiţiei pentru că ar fi negat existenţa protocoalelor SRI-DNA. Potrivit luju.ro, Laura Kovesi ar fi dispus difuzarea unui comunicat de presă în care, într-o replică la unele dezvaluiri de presă care vorbeau de existenţa unor protocoale dintre parchete şi serviciile de informaţii, a dezminţit existenţa acestora: „Nu există şi nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA şi nici protocol secret Coldea/Kovesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori, ori întâlniri între procurori şi ofiţerii de informaţii în case conspirative. (…) Informaţiile respective sunt neadevărate, ofensatoare şi absurde şi au menirea de a discredita activitatea procurorilor DNA… A vehicula asemenea informaţii neadevarate interesele sociale ale oamenilor de rând fiind, pentru a folosi un termen din domeniul dreptului, caduce.
Tot ieri, ne informează „Reali-tatea.net”, doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă este chemată, azi, de către liberali, să dea explicaţii în Parlament, în Plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterile din cadrul Orei Guvernului, în Săptămâna Patimilor.
Liberalii îi solicită explicaţii premierului Viorica Dăncilă pentru starea actuală a economiei româneşti. Tot marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, se va dezbate moţiunea simplă iniţiată de PNL la adresa ministrului culturii, George Ivaşcu. Liberalii îl acuză de neglijenţă în organizarea evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, susţine că PSD gestionează defectuos programul pentru celebrarea Centenarului. Votul asupra acestei moţiuni simple este programat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor.
Totuşi, liberarii sunt chiar… simpatici prin faptul că se străduiesc, se agită, fac zgomot, toate iniţiativele lor fiind fără finalitate, deoarece nu au majoritate parlamentară. Liberalii uită sau se prefac că uită, dar această majoritate pesedistă copleşitoare a fost creată chiar de ei, care în 2016, nu au reuşit să convigă populaţia că ar fi mai buni decât social-democraţii. De fapt, mai ales de la incediul din „Colectiv”, Bucureşti, inclusiv şi de pe urma altor evenimente sociale, românii de rând s-au convins de mult că politicienii sunt toţi o apă şi un pământ, dar ei votează, nu toţi, doar unii, în speranţa că promisiunile electorale vor fi totuşi concretizate.
Să nu uităm, dar nu vorba unui cântec, „Să nu uităm să iubim trandafirii”, ci să nu uităm că azi, la Comisia pentru controlul asupra SRI, este aşteptat din nou fostul director adjunct al serviciului, Florian Coldea, pentru a clarifica anumite aspecte privind implicarea fostei conduceri a SRI în activitatea unor instituţii ale statului. Ce mai, zi foarte plină, azi, în Parlament. Vor mai avea timp politicienii noştri să-şi mai facă nevoile sau activitatea lor de azi va fi reglată conform nevoilor de grup… parlamentar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jurnaliştii au avut prilejul de a demonstra pregătirea şi în folosirea armamentului şi abilităţile de buni trăgători la"Cupa Presei la TIR"

Premergător Zilei Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a organizat luni, 2 aprilie 2018, în poligonul de tragere al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi de la Ochiuri, competiţia sportivă destinată jurnaliştilor dâmboviţeni”,Cupa Presei la TIR”. Acest eveniment a devenit deja tradiţie. Gazde au fost colonelul Viorel Matei […]