Securitate In şcoli şi în afara şcolilor, nu doar în rapoarte

0 0

Comitet prefectura 25.02.2013 2E timpul să existe securitate în şcoli şi în afara şcolilor, nu doar în rapoarte. Sala mică a Prefecturii Dâmboviţa a găzduit, ieri, o întâlnire în cadrul căreia prefectul Victor Sanda, subprefectul Antonel Jîjîie şi reprezentanţi ai I.P.J., I.J.J., I.S.J. şi ai Poliţiei Locale din cele două municipii, Târgovişte şi Moreni, şi celelalte cinci oraşe au analizat şi au propus noi măsuri privind siguranţa unităţilor de învăţământ în baza sistemului -cadru de asigurare a protecţiei unităţilor şcolare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/2007. Securitatea elevilor este un subiect care îi priveşte pe toţi amintiţi mai sus. Cu siguranţă, dorinţa tuturor părinţilor este ca copiii lor să înveţe în linişte şi siguranţă. Din păcate, violenţa în societatea românească şi, de ce nu, în unele situaţii chiar şi în şcoli sau în zona apropiată şcolilor este o realitate pe care n-o putem nega şi nici neglija. Aşa cum a spus şi reprezentantul Guvernului în teritoriu, Victor Sanda, care este profund marcat de tragicul eveniment, care s-a produs lunea trecută în Târgovişte, când un elev a fost înjunghiat mortal în gât, în apropierea unei unităţi şcolare, lucrul cel mai important în acest moment este să se găsească metode eficiente de combatere, pentru că, altfel, acest fenomen se va croniciza şi va fi greu de stăpânit în contextul societăţii actuale. Cu toate că acest tragic eveniment a stârnit frică în rândul populaţiei, într-o notă liniştitoare, comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa a dat asigurări că sunt întreprinse o serie de măsuri care să asigure un climat de ordine, linişte şi siguranţă, atât în incinta unităţilor şcolare, cât şi în zona adiacentă acestora. După cum preciza inspectorul-şef al IPJ Dâmboviţa, comisarul-şef Marian Gălbenuş, patrulele de poliţie şi jandarmi sunt prezente în zonele şcolilor, iar fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei şi jandarmeriei. Mai mult de atât, fiecare şcoală este dată în responsabilitatea unui poliţist, ale cărui date de contact sunt afişate la sediul şcolii. Echipajele de poliţie şi jandarmi sunt prezente zilnic în zona intrărilor în şcoli şi vor supraveghea permanent traseele de deplasare ale elevilor. Poliţiştii de proximitate, precum şi jandarmii, vor organiza întâlniri cu reprezentanţii şcolilor, cu părinţii şi elevii. Inspectorul Şcolar General, prof. Luminiţa Preda, a afirmat, în cadrul acestei întâlniri, că siguranţa în şcoli nu reprezintă o problemă, situaţia fiind sub controlul conducerii unităţilor şcolare, însă o problemă ceva mai delicată este cea în afara şcolii. Se pare că agresiunile întâlnite în şcoală sunt injuriile, jignirile, îmbrâncelile, intimidările, vulgarităţile, conflicte care au de cele mai multe ori o justificare minoră şi care sunt gestionate cu operativitate de conducerea unităţilor şcolare.
Jandarmii continuă „lupta” anti-violenţă în unităţile de învăţământ
Jandarmii dâmboviţeni şi-au propus ca în perioada următoare să desfăşoare o serie de activităţi în scopul informării şi conştientizării elevilor cu privire la prevenirea aspectelor de violenţă în instituţiile de învăţământ şi în afara acestora. Prefectul Victor Sanda a spus că îşi doreşte ca, în perioada imediat următoare, să se întreprindă măsuri şi acţiuni care să ducă la eliminarea infracţiunilor din zona adiacentă şcolilor. Prefectul a punctat o altă problemă care trebuie rezolvată, şi anume aceea a zvonurilor legate de consumul de substanţe etno-botanice şi a taxelor de protecţie cerute elevilor de persoane din afara şcolii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii montani şi Ambulanţa au făcut front comun şi au salvat o viaţă

Trei turişti care se aflau în dificultate în Platoul Montan Bucegi au fost sprijiniţi de jandarmii montani. În urma unor solicitări telefonice, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Peştera a intervenit în zona Sanatorului Moroeni, pentru sprijinirea a două persoane care, în timp ce se deplasau […]