SĂRBĂTOAREA BOTEZULUI DOMNULUI LA CATEDRALA MITROPOLITANĂ DIN TÂRGOVIŞTE

0 0

Cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, împreună cu un sobor de preoţi şi în prezenţa a numeroşi credincioşi, a celebrat Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgovişte. La finalul sfintei slujbe, pe un podium special amenajat în faţa sfântului locaş, Înalt-preasfinţia Sa a săvârşit slujba Aghiazmei celei Mari.
În cuvântul său, Înaltul Ierarh a aprofundat înţelesul soteriologic şi sacramental al praznicului Botezului Domnului, arătând că acest eveniment al istoriei mântuirii reprezintă momentul în care Domnul lisus Hristos Şi-a revelat în mod public misiunea Sa de Mântuitor al lumii, care ia asupra Sa toate păcatele oamenilor, anunţând taina Sfântului Botez şi prefigurând moartea şi Învierea Sa.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

171 de candidaţi, la examenul de Definitivat din 2017, în Dâmboviţa

În organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de definitivare în învăţământ au apărut câteva elemente de noutate determinate de: • data susţinerii probei scrise a examenului, conform Calendarului este 20 aprilie 2017; • structura examenului este următoarea: 1. etapa I, eliminatorie – realizată de către inspectoratele şcolare în perioada stagiului practic […]