SĂPTĂMÂNA MICULUI PIETON

Ş.E.
0 0

prevenireGrădiniţa nr. 8 „Rază de Soare” din Târgovişte (gazdă), Grădiniţa cu program prelungit nr. 3 (director Sorina Husar) -invitat şi participant, şi Grădiniţa nr. 13 (step by step) – director Maria Grigore – invitat şi participant, au fost, săptămâna trecută, angrenate în concursul „Cum să circulăm corect”, organizat de Poliţia Municipiului Târgovişte, în cadrul campaniei „Micul pieton”.
Scopul acestui concurs îl reprezintă formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul populaţiei preşcolare.
„Noi, în grădiniţă, desfăşurăm mai multe opţionale pe educaţie rutieră, începând de la grupele mici”, a explicat Cătălina Cuculea, directorul Grădiniţei „Rază de Soare” Târgovişte.
După o luptă acerbă între preşcolarii care au uimit asistenţa (părinţi, cadre didactice) cu răspunsurile pe care le-au dat poliţiştilor prezenţi, locul I a fost ocupat de grădiniţa gazdă, celelalte două unităţi şcolare participante împărţind locul al II-lea, după două probe de baraj.
Toţi cei prezenţi au concluzionat că nu a existat un câştigător, ci toţi cei 30 preşcolari – începând cu cei de la grupa mică şi până la cei din grupa mare – au fost câştigători, dovedind că au acumulat cunoştinţe necesare pentru a nu deveni victime ale unui eveniment rutier.
Prin activităţi de acest gen, poliţiştii speră să conştientizeze atât preşcolarii, cât şi cadrele didactice de necesitatea formării, încă de la o vârstă fragedă, a unui comportament rutier responsabil.
Poliţia Municipiului Târgovişte a fost alături de cadrele didactice şi a încurajat această activitate, deoarece acest gen de competiţii îi stimulează şi responsabilizează în special pe cei mici. Prezenţi la concurs au fost comisar şef de poliţie Sandu Gheorghe Sorin – şef Poliţia Municipiului Târgovişte, agent şef principal de poliţie Victor Bucuroiu -Poliţia de Proximitate, inspector principal de poliţie Ciobanu Florina şi agent de poliţie Ion Andreea – Biroul Rutier.
Înaintea începerii concursului, poliţiştii au citit şi o scrisoare adresată părinţilor, de către educatoare, care motivează şi încurajează astfel de activităţi.
„Dragi părinţi, Zi de zi asistăm la sporirea numărului de accidente rutiere, cărora de foarte multe ori le cad victime copiii. Având în vedere faptul că vinovaţi de producerea accidentelor rutiere se fac deopotrivă atât conducătorii auto, cât şi pietonii, am încercat găsirea unor mijloace şi procedee necesare reducerii acestora. Astfel, fiecare dintre noi, prin educaţie şi control, putem contribui la creşterea siguranţei rutiere. Copiii sunt categoria socială care trebuie supravegheată mai mult de către părinţi, cadre didactice, şi îndrumată de către poliţie. Învăţându-i pe copii să circule corect, îi putem feri de necazuri şi ne putem bucura de farmecul şi zâmbetul lor.
Prin întreaga paletă de activităţi pe care o vom desfăşura, vom încerca pas cu pas să aflăm tainele unei circulaţii sigure şi formarea de comportamente adecvate.
Pentru buna desfăşurare a proiectului propus, vă solicităm să ne sprijiniţi şi ajutaţi prin procurarea de materiale adecvate temei.
Ne-am bucura şi ne-ar fi de un real folos dacă, în conversaţiile dvs. cu copilul, aţi aduce în prim plan aspecte legate de tema proiectului nostru. Cu respect,
Educatoarele”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

COTĂ DE LAPTE DIN REZERVA NAŢIONALĂ

Producătorii de lapte de vacă pot solicita cota de lapte din rezerva naţională. Începând cu 1 iunie şi până la 31 iulie 2013, se desfăşoară prima perioadă de depunere a formularelor de acordare a unei cantităţi de cotă de lapte din rezerva naţională, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru […]