România, paradisul economic al videochat-ului În statul român există suficiente angajate în acest domeniu ca să fie umplut un oraş de dimensiunile Sibiului

0 0

Pe site-ul „Financiarul.ro” a fost postat un articol din care reiese că industria videochatului are potenţial în România: peste 100 de mii de persoane lucrează ca modele pentru videochat în studiouri sau de acasă.
„Doar în România există cel puţin 5000 de studiouri de videochat şi peste 100 de mii de modele, dintre care jumătate lucrează în studiouri şi cealaltă jumătate de acasă. Această industrie este puternică la noi şi are potenţialul de a echilibra balanţa de plăţi externe a României, dacă ar fi corect încurajată de către stat, împreună cu industria IT”, povesteşte Robert Vanderty, fondatorul Studio 20. În 2014, când s-a lansat fran-ciza Studio20, piaţa videochatului din România era estimată la peste 100 de milioane de euro, însă până astăzi aceasta s-a triplat.
Studioul de videochat Studio20 a depăşit 10 milioane de dolari cifră de afaceri, cu 50% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Estimările acestui an pentru businessul Studio20 sunt de 15 milioane de dolari. „Până în acest moment, am reuşit să depăşim cu puţin pragul de 10 milioane de dolari, însă avem toate motivele să credem că ne vom atinge targetul stabilit pentru acest an, mai ales că vom avea trei noi locaţii, dintre care două vor fi deschise chiar în luna Octombrie”, declară Mugur Frun-zetti, investitor în sistemul de franciză Studio20.
Cel mai cunoscut studio de videochat glamour, Studio20, a ajuns la 15 francize, două dintre acestea urmând să fie deschise în această lună. Astfel, Stu-dio20 deţine acum patru francize în Bucureşti şi câte una în Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Timişoara, Cali (Columbia), Budapesta (Ungaria), Los Angeles (SUA) şi Curacao.
Studio20 din zona Unirii rămâne cel mai mare studio de videochat, 1500 mp, însă investiţia cea mai mare este în studioul de videochat din Los Angeles, peste 500 de mii de dolari. În studioul de videochat glamour de la Unirii s-au investit peste 800 de mii de lei în decoruri moderne, aparatură de ultimă generaţie, cum ar fi camere şi televizoare UltraHD sau ochelari VR. La anul, Studio20 vrea să se extindă cu 10 noi studiouri de videochat în ţări precum Serbia, Rusia, SUA, Cehia şi Slovacia.
Deci, videochatul are potenţial în România. Este normal, ţinând cont că industria prostituţiei este prima care s-a dezvoltat, după căderea comunismului şi distrugerea sistematică a productivităţii unor sectoare vitale precum industria, agricultura la care trebuie adăugat şi învăţământul de stat. Nemaiavând un loc de muncă prin care se putea garanta un venit sigur şi decent, singurele „avantajate” în timpul dezastrului economic din anii ’90, declanşat de către politicienii autohtoni, fie foşti membri pcr, fie pdsr, liberali, ţărănişti etc., au fost femeile. în noile condiţii de performare economică, singura meserie unde nu trebuia neapărat să ai studii superioare, ci doar să fi absolvit şcoala vieţii, era cea de prostituată, eventual cea de „peşte”. în noul domeniu de activitatea era primite, pe lângă cele cu opt clase sau liceu şi educatoare de grădiniţă, învăţătoare, ultimele două categorii recomandate celor care nu văzuseră în viaţa lor o femeie dezbrăcată, dar şi profesoare, inginere, economiste sau doctoriţe. în primii ani ai dezvoltării industriei prostituţiei lucrurile au fost cam dure, unele dintre lucrătoarele din domeniu fiind găsite moarte sau dispărute fără urmă. Dar vremurile s-au schimbat, orecum, apărând prostituţia …igienică: videochatul. De fapt, videochatul, se poate spune, că are şi efectele unei terapii psihologice atât pentru bărbaţi, dar – în ultima perioadă – şi pentru lesbiene. A propos, guvernul se plânge că nu are bani pentru pensii şi mai nou sau mai vechi, pentru alocaţii. Pentru a obţine bani din singura industrie la care, după cum se vede, orice român, orice româncă se pricepe, guvernul Orban şi cel ce va urma, când, nu se ştie, ar trebui să direcţioneze fonduri către industria videochat-ului, cu condiţia ca fiecare angajat, angajată a acestei indus-tri să plătească impozitele către stat, iar în acest punct, trebuie să fie activ ANAF-ul. Nu ar fi de mirare ca o angajată în această industrie, prin impozitul plătit de ea, să poată susţine cel puţin plata a două pensii. Cel puţin asta să facă guvernul României, dacă altceva nu-l duce mintea. Serios, din moment ce în Parlament a luat amploare prostituţia politică care nu aduce bani populaţiei pentru pensii şi alocaţii, dimpotrivă suge populaţia de bani, sărăcind-o, de ce nu s-ar dezvolta industria videochat care, cel puţin, este o formă igienică de prostituţa şi o sursă sigură de bani pentru buget. Poate aşa vom avea bani nu doar pentru alocaţii şi pensii, dar poate şi pentru investiţii în sănătate şi… învăţământ, ca să ne fie… învăţare de minte.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANUNŢURI

ANUNŢURI