Rezultate mai bune în turism

masa_de_pasteNumărul turiştilor care au vizitat Dâmboviţa în intervalul ianuarie-noiembrie şi ale căror sosiri au fost înregistrate în structurile de primire cu funcţiuni de cazare a fost cu 8% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2012. Din cei 61.400 de turişti, 93% au fost români, restul de 7% fiind turişti străini, în majoritate cetăţeni ai unor state din Uniunea Europeană. Din totalul sosirilor, 63,9% au fost înregistrate în hoteluri, 11,3% – în pensiuni agroturistice, 7% – în pensiuni turistice, 5,8% – în moteluri.
în aceeaşi perioadă au fost consemnate 200.000 de înnoptări, în creştere cu 1,9% faţă de anul precedent. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 24,5%, cu rezultate mult peste medie în cazul hotelurilor.
După un prim semestru slab, un reviriment în activitatea de turism s-a făcut simţit în lunile iulie, august şi septembrie, când afluxul de turişti spre zona de nord a judeţului a crescut considerabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Obiceiuri aparte de Bobotează, la Lunguleţu

Spre deosebire de celelalte comune din sudul judeţului, la Lunguleţu se păstrează, nealterate de timp, două obiceiuri mai puţin obişnuite în Dâmboviţa. În satul Serdanu, puţin înainte de sfârşitul slujbei de Bobotează, flăcăii vin călare sau cu căruţele trase de cai până în poarta bisericii. Animalele bine întreţinute, cu harnaşamente […]