Regizorul Dan Ţopa (re)vine la Târgovişte cu bucurii pentru copii

Ş.E.
0 0

DIGITAL CAMERAIeri, a avut loc avanpremiera, iar astăzi, începând cu ora 11.00, va avea loc premiera spectacolului pentru copii, AVENTURILE PEŞTIŞORULUI AZURIU, în regia lui Dan Ţopa.
Înaintea spectacolului de ieri a fost susţinută şi o conferinţă de presă de către purtătorul de cuvânt al Teatrului Municipal Târgovişte, Marta Bănescu, alături de regizor.
„În primul rând mă bucur că ne revedem, mă bucur foarte tare că m-am reîntâlnit cu trupa Tetrului Municipal – secţia de copii, a declarat Dan Ţopa. Proiectul pe care l-am propus teatrului era o dorinţă a mea mai veche, un spectacol altfel. Copiii se vor întâlni cu multe personaje, toate sunt acvatice, cu toţii suntem „sub apă” în spectacol şi chiar de la intrare copiii vor primi un fluturaş cu un desen – un peşte fluorescent.
Spectacolul este special pentru că vom descoperi camera neagră unde toate păpuşile sunt fluorescente, sunt vii. Povestea a pornit de la o prietenă educatoare. Este o poveste foarte simplă, ca şi Pinnochio, de altfel, despre ceea ce înseamnă să nu-ţi asculţi părinţii, să nu te duci la şcoală. Cam aşa se întâmplă şi aici. Peştişorul nostru, în prima zi de şcoală, este furat de prietenele lui – meduzele şi dus în câmpia de corali. Acolo se întâlneşte cu bătrânul Sparck – rechinul, cu Poc -peştele ciocan, cu Dolfy -delfinul, peştele neon, căluţii de mare. Mai mult decât atât, acest spectacol este un spectacol lecţie, pentru că aflăm cu toţii câte oceane sunt pe pământ, câte mări avem, ce sunt mările şi ce sunt oceanele, ce înseamnă un abis, ce este un delfin, de ce cresc peştii mari etc. Tot în poveste o să aflăm că există 230.000 de specii de peşti. Mi-a plăcut foarte tare această povestioară pentru că stârneşte interesul copilului de a merge acasă şi de a se documenta. În acest spectacol vom crea un adevărat univers marin, personaje interesante, cu un puternic impact atât asupra copiilor, cât şi asupra părinţilor şi bunicilor. O poveste unică, o adevărată experienţă în care teatrul va fi mai aproape de sufletele lor. O altă parte esenţială a spectacolului este black light-ul. Culorile fluorescente şi materialele reflectorizante vor crea o deosebită atmosferă marină, ce va transpune publicul într-o lume superbă şi misterioasă a adâncurilor. Este un spectacol la care mă gândesc de foarte mulţi ani, iar acum am avut şi liniştea necesară pentru a-l face”, a mai precizat Dan
Ţopa.
Din distribuţie fac parte Mihaela Brebinaru / Ana Maria Puşcălău, Ştefan Ştefănescu / Mihai Bălăceanu, Ionuţ Constantinescu / Costin Butăroiu, iar spectacolul este realizat după un scenariu de Izabella Oprea.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sindicatul a câştigat în instanţă, Universitatea "Valahia" plăteşte

O veste „bombă” a ţinut prima pagină în media locală zilele trecute, conform căreia Universitatea „Valahia” din Târgovişte va urma să fie executată silit. Şi totuşi…. „Înainte de a face precizările necesare, vreau să vă spun câte ceva despre Universitatea noastră”, a declarat rectorul Călin Oros într-o conferinţă de presă […]