Regenerarea pădurilor, activitate prioritară a silvicultorilor dâmboviţeni

0 0

Direcţia Silvică Dâmboviţa se menţine între cele mai performante subunităţi ale Regiei Naţionale a Pădurilor iar cifrele prezentate de directorul General, dr. Ing. Costel Preda, privind rezultatele pe primele nouă luni ale anului, nu fac decât să întărească această afirmaţie. Concret, după trei trimestre, Direcţia Silvică Dâmboviţa a ajuns la o cifră de afaceri de 421 milioane de lei şi un profit de 4,3 milioane, cu mult peste cifra planificată (1,82 milioane lei). Cele mai consistente venituri au fost realizate din valorificarea masei lemnoase şi aici trebuie spus că, până la finele anului trebuie exploatată cantitatea de 151000 de metri cubi, din care au fost realizate două treimi. Bani frumoşi au fost obţinuţi însă şi din exploatarea altor resurse, cum ar fi valorificarea de puieţi forestieri ori fructe de pădure. Anul acesta- a mai precizat directorul general Costel Preda, fiind fructificaţie abundentă, au fost recoltate 850 kg de sămânţă de brad, din care a 300 de kg au fost valorificate la preţul de 168lei/kg. Fructificaţie abundentă a fost şi la speciile de gorun şi stejar pedunculat, ceea ce a reprezentat un ajutor indirect pentru silvicultori în activitatea de bază, anume de întreţinere şi regenerare naturală şi artificială a pădurilor.
Şi la acest capitol rezultatele sunt foarte bune, fiind executate tăieri de îngrijire pe 2319 ha faţă de 2122 ha programat, executate degajări pe 94 ha, cu 14 ha peste suprafaţa prevăzută şi curăţiri pe 276 hectare. Silvicultorii au realizat rărituri pe suprafeţe însumând 1942 hectare şi sunt pregătiţi să execute în aceste zile lucrările cele mai eficiente de împădurire.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgul INDAGRA, ediţia XXIII-a, poate fi vizitat până duminică, inclusiv

Începând de astăzi, odată cu deschiderea oficială a INDAGRA 2018 – Târg internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei, fermierii au posibilitatea să viziteze cel mai mare târg de profil din România. Evenimentul este organizat de către ROMEXPO în parteneriat cu Camera de Comerţ şi […]