Referendumul propus de Preşedinte este unul inutil, scump şi de faţadă!

0 0

Preşedintele lohannis vrea un referendum pe 26 mai, în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare, însă nu s-a decis ce să întrebe exact.
Deputatul PSD Dâmboviţa, conf. univ. dr. Claudia Gilia nu a ezitat şi a făcut o declaraţie polică pe această temă în cadrul căreia parlamentarul dâmboviţean a criticat dur atitudinea preşedintelui României:
” Referendumul propus de Preşedinte este unul inutil, scump şi de faţadă!
Stimaţi colegi,
Doamnelor şi domnilor deputaţi,
Dacă lohannis vrea un referendum, atunci să mai aştepte câteva luni până când românii vor face dreptate la alegerile prezidenţiale. Ceea ce propune în acest moment nu este altceva decât o campanie electorală făţişă pentru el şi ai lui! Speră că organizând acest referendum va aduce mai multă lume la vot pentru PNL şi că cetăţenii vor avea impresia că a făcut ceva pentru popor.
Greşit! Şi nu mai este mult până când se va convinge de acest lucru.
Tot ce a făcut în cei 5 ani de mandat a fost să dea cu băţul prin gard către Guvern, adică să blocheze guverne, miniştri, proiecte ale unor legi importante şi chiar să pună piedici economiei ţării prin refuzul de a promulga bugetul de stat prin diverse şiretlicuri electorale. A promis românilor, acum 5 ani, că nu este un politruc şi că vrea „normalitate”.
Însă, „pas cu pas” a distrus toate atribuţiile Preşedintelui României:
– Preşedintele trebuia să-şi exercite funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate pentru a garanta respectarea Constituţiei şi a asigura funcţionarea instituţiilor. Nu a mediat, ci a instigat! Nu a garantat nimic, a discreditat majoritatea acţiunilor întreprinse de instituţiile statului.
– Preşedintele României trebuia să reprezinte statul român şi să fie garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Nu a reprezentat pe nimeni în afara ţării, ci doar propriile interese de „turist de lux”. lar când a ajuns în străinătate a acţionat ca un copil pârâcios şi invidios, a defăimat şi denigrat România şi pe români.
– Preşedintele României s-a comportat ca preşedintele PNL. Aţi încălcat Constituţia, domnule Preşedinte! Aţi fost trimis la Cotroceni să-i reprezentaţi pe toţi românii, nu doar pe penelişti, userişti şi Rezist.
Aşadar, NU cred că este nevoie de un referendum pentru a vedea ce susţinere are Klaus lohannis. Cred că mai putem aştepta câteva luni pentru a-i lăsa pe români să-i dea o evaluare corectă după 5 ani de stat degeaba pe dealul Cotroceniului.
În plus, la alegerile pentru Parlamentul European se va vedea foarte clar că românii vor să pună capăt denigrării şi defăimării ţării în Legislativul european.
La Bruxelles trebuie să trimitem oameni bine pregătiţi profesional şi gata să se lupte pentru interesele României.”, acesta este textul integral al declaraţiei politice făcută de către deputatul Claudia Gilia.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Trecutul care mă zideşte" - o expoziţie despre frumuseţea satului vechi românesc

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte găzduieşte, la Muzeul de Artă, strada Calea Domnească, expoziţia „Trecutul care mă zideşte”. „Anul 2019 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) şi Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu […]