Rată record a inflaţiei

0 0

piataIndicele preţurilor de consum pentru luna ianuarie, calculat pe baza preţurilor de consum al populaţiei, a fost de 101,34% faţă de decembrie 2012. Mărfurile nealimentare s-au scumpit în ianuarie cu 2,04% şi cu 6,19% în ultimele 12 luni, serviciile au rămas la acelaşi nivel, iar creşterea medie a preţurilor mărfurilor alimentare a fost de 1,24% în ianuarie şi de 7,19% în ultimul an.
Pentru luna ianuarie, rata lunară a inflaţiei a urcat la 1,3%, adică a fost de trei ori mai mare comparativ cu ianuarie 2012. Acest puseu inflaţionist a fost generat de creşterea valorii accizelor, care sunt calculate la curs de schimb leu-euro mai ridicat, şi de creşterea tarifelor la energie.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TU DECIZI!

În perioada 14.02 -08.04.2013, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa implementează, în cadrul Liceului Tehnologic „Voievodul Mircea” din Târgovişte, un nou proiect de prevenire a consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoac-tive (SNPP), denumit „Tu decizi!”. „Justificarea elaborării şi implementării acestui proiect are la bază rezultatele studiului european […]